ePlaneta

Prvi biorazgradivi kompjuterski miš na svetu

PCPress.rs ImageNovi Fujitsu eko-miš je još jedan dokaz da periferijski uređaji visokog kvaliteta ne moraju da sadrže plastiku

Fujitsu danas predstavlja prvog biorazgradivog kompjuterskog miša na svetu koji uopšte ne sadrži plastiku, „Fujitsu Mouse M440 ECO“. Ovaj eko-miš na bazi obnovljivih materijala može se 100% reciklirati.

 Napravljen od ekoloških substituta plastike ARBOFORM® i BIOGRADE®, novi Fujitsu miš, kao i ranije predstavljena tastatura KBPC PX ECO – spada u grupu periferijskih uređaja koji se prave od obnovljivih materijala i doprinose eliminisanju iz procesa proizvodnje resursa na bazi nafte, među kojima sa tvrda plastika i PVC.

 Korišćenjem biorazgradivih materijala iz obnovljivih izvora, Fujitsu promoviše održivu proizvodnju i pomaže smanjenju emisije CO2 tokom procesa proizvodnje, što i na drugom kraju životnog ciklusa proizvoda takođe implicira da manje plastičnog otpada završi u zemlji i na deponijama.

 Prošle godine kompanija je predstavila prvu tastaturu koja je velikim delom napravljena od obnovljivih materijala, zamenom 45 procenata dotadašnjih plastičnih komponenti materijalima iz obnovljivih izvora. Tastatura „KBPC PX ECO“ doživela je veliki uspeh na tržištu, a kompanija procenjuje da njenom proizvodnjom godišnje štedi oko 60.000 kilograma plastike.

 Miš M440 ECO je novi dokaz da tzv. „green“ proizvodi ne povlače nužno kompromise po pitanju kvaliteta, karakteristika ili performansi. Eko-model izgleda kao i uobičajen, standardni miš napravljen od plastike visokog kvaliteta, i odlikuju ga sve savremene funkcionalnosti poput „skrol“-točkića ili visoka preciznost zahvaljujući optičkom senzoru od 1.000 tačaka po inču (dpi).

M440 ECO je čak i komforniji za upotrebu od modela na bazi plastike pošto je njegova „školjka“, napravljena od BIOGRADE materijala, elastičnija od drugih obnovljivih materijala – što omogućava ergonomski dizajn usredsređen na komfor, jednako i za dešnjake, i za levoruke korisnike.

Miš M440 ECO je dostupan širom EMEA regiona. Cena varira po zemljama, a u Srbiji će preporučena maloprodajna cena uređaja biti oko 9 evra.

proGREEN selection:

http://ts.fujitsu.com/proGREEN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: