BIZIT 2022

Prvi detalji o Huawei Mate 30 Pro telefonu

Tek što je izašla P30 serija, pojavile su se prve informacije o specifikacijama Huawei Mate 30 Pro telefona. Kao i uvek u sličnim prilikama, potrebno je imati u vidu da je reč o veoma ranim specifikacijama, koje se mogu menjati u dogledno vreme. No, očekuje se svakako da Mate 30 Pro donese unapređenja u odnosu na dosadašnje top modele.

PCPress.rs Image

Kako navode industrijski izvori, Mate 30 Pro bi trebao da koristi HiSilicon Kirin 985 čipset. Očekuje se da će to biti unapređena verzija aktuelnog Kirin 980 modela. Neće biti reč o revolucionarnoj promeni, ali se očekuje da postojeći top-model čipseta dobije “dodatni pogon”, s obzirom da više nije najbrži čipset za mobilne telefone bazirane na Android operativnom sistemu. Tron je preuzeo Qualcomm Snapdragon 855, dok ga u stopu prati Samsung Exynos 9820.

Očekuje se takođe da će Huawei Mate 30 Pro imati 6.71-inčni AMOLED ekran. Ovaj ekran će proizvoditi BOE i imaće ugrađen senzor otiska prsta. Reč je o prilično velikom ekranu, pa ćemo videti koliko će dimenzije telefona realno porasti u odnosu na prethodnika.  Na poleđini se očekuju četiri kamere, i to u kombinaciji koju je uspostavio P30 Pro, uz određena minimalna poboljšanja. To znači da možemo očekivati kombinaciju regularnog, ultra-širokog, telefoto i 3D ToF senzora. Ne zna se da li će Mate 30 imati periskop kameru, kakvu ima P30 Pro.

Pročitajte i:  Korišćenje pametnih telefona može poboljšati vaše veštine pamćenja, kaže novo istraživanje 

Od ostalih informacija, zanimljivo deluju one koje govore o bateriji. Očekuje se baterija kapaciteta čak 4200 mAh, koja će pri tome imati impresivno 55 W brzo punjenje. Takođe, očekuje se i podrška za bežično punjenje, uključujući tu i reverzibilno bežično punjenje snage do 10 W, što bi trebalo da bude značajno unapređenje u odnosu na dosadašnjih 5 W. Mate 30 Pro se, baš kao i svi njegovi prethodnici, očekuje tokom oktobra.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,