Prvi ministar veštačke inteligencije imenovan u Dubaiju

Prvi državni ministar za veštačku inteligenciju UAE je 27-godišnji Omar Bin Sultan Al Olama. Olama je jedan od šest novoimenovanih ministara, od kojih su tri žene, koje predstavljaju novu fazu u potrazi za „budućim veštinama, budućom naukom i budućim tehnologijama u UAE-u, jer se pripremamo za narednih sto godina kako bi osigurali bolju budućnost za naše nove generacije“, izjavio je potpredsednik UAE i premijer šeik Mohamed Bin Rashid Al Maktoum, prenosi Gulf News.

PCPress.rs Image

Kako tehnološke kompanije počinju da usredsređuju svoje poslovne modele oko AI, nije iznenađenje da zemlja poput UAE i grada kao što je Dubai, koji su uložili mnogo u tehnologije koje su fokusirane na budućnost, žele da budu na čelu ovog razvoja. Dubai je, na primer, nedavno otvorio prvu pametnu policijsku stanicu, uveli plaćanje nekretnina bitkoinima, testirali leteći taksi, a takođe grade i Mars Science City.

“Želimo da UAE postane najpripremljenija zemlja za veštačku inteligenciju na svetu”, rekao je premijer šeik Mohamed. Ova nova imenovanja su deo reorganizacije kabineta koju je odobrio predsednik šeik Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, koji se prvo konsultovao sa šeikom Mohamedom Bin Zayed Al Nahyan-om, princem Abu Dabija i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pored AI, Dubai takođe investira u brojne projekte hyperloop-a, pa čak i u plan da se osvoji Mars.

Pročitajte i:  Komentar: Ljudi u AI svetu

Izvor: Futurism

Facebook komentari: