TrendMicro

Prvi Never-Ending Music Video na YouTube-u

Da li ste ikada uživali u pesmi koju biste naizgled mogli da slušate non-stop? Bend Twenty One Pilots tu ideju pretvara u stvarnost, i koriste tehnologiju kako bi fanovi postali deo pesme.

PCPress.rs Image

Bend je predstavio never-ending muzički video za svoj singl Level of Concern inspirisan situacijom sa pandemijom koji se u mnogim svojim vizuelnim materijalima oslanja na materijale fanova. Sve što treba da urade je da upload-uju snimak dužine od tri do 30 sekundi (nije bitno da li je video horizontalan ili vertikalan) i biće dodati u „realnom vremenu“. Integracija je kompaktna, strim spaja snimke obožavalaca u slojeve i prelaze koji prate nastup benda. Fanovi možda dobiju samo kratkotrajan trenutak slave, ali teško je zanemariti privlačnost ideje da postanu deo muzičkog videa koji će hiljade videti u bilo kom trenutku.

Kako se sadržaj moderira?

Postavlja se pitanje kako bend moderira sadržaj, jer je lako zamisliti nekoga da iskoristi ovo u negativnom kontekstu. Jason Nickel iz Imposium-a, koji je radio na projektu, rekao je za Engadget da postoji ekipa za moderaciju koja pregleda snimke i uklanja sve što „nije materijal za deljenje“. To znači da nećete videti trolove u strimu. Nikal je dodao da je video zapis „već zaostao“ zbog zahteva, tako da se ne čudite ako vašem snimku treba malo vremena da se uključi. Kompletnu izjavu možete pročitati u nastavku.

Pročitajte i:  Kad vas teraju da gledate ono što ne volite

„Skoro sav upload-ovan sadržaj koji vidimo od fanova usmeren je na to da bude zabavan i kreativan. Imamo tim za moderaciju koji pregleda video zapise kako uđu u sistem i uklanja sve što nije prikladan materijal. Ipak, generalno materijal je u redu. Pošto su video zapisi odobreni za upotrebu, oni se postavljaju u red za ulazak u neprestani muzički video. Sa tako puno prijava tako brzo, već je došlo do kašnjenja video zapisa koji su u redu za ulazak u strim. Svaki muzički video sadrži oko 70 različitih ljudi tako da će možda trebati vremena da se nadoknadi.“ Sve u svemu, ovo je interesantan koncept koji ima smisla u vreme kad bi snimanje konvencionalnog muzičkog videa bilo nepraktično.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,