N Central domination

Prvi Nokia Lumia smart telefoni

PCPress.rs ImagePod sloganom “Amazing everyday”, Nokia je predstavila prva dva smart telefona koja pokreće Windows Phone. Oni unose niz novih iskustava koja će svakodnevne trenutke da učine specijalnim.

Nokia Lumia 800
Opremljen za društvene mreže, model Nokia Lumia 800 ima privlačan dizajn, živahne boje (cijan, magenta i crna) i najbolje performanse kada je reč o društvenim mrežama i iskustvu pretraživanja interneta zahvaljujući pristupu globalnoj mreži jednim dodirom, jednostavnim grupisanjem kontakata, integrisanim komunikacionim opcijama i Internet Explorer 9 pretraživačem. Uz zaobljeni Amoled ekran dijagonale 3.7 inča sa Clear Black tehnologijom, koji se gotovo neprimetno stapa sa ostatkom kućišta, ovaj smart telefon poseduje processor od 1.4 GHz uz hardversku akceleraciju i grafički processor. Nokia Lumia 800 poseduje preinstalirane aplikacije za laku razmenu fotografija načinjenih kamerom sa Carl Zeiss optikom, podršku za HD video reprodukciju, 16GB interne memorije i 25GB besplatnog Sky Dive prostora za skladištenja fotografija, muzike i drugih sadržaja. Očekivana maloprodajna cena, bez taksi i poreza, je 420 eura.

PCPress.rs ImageNokia Lumia 710
Dopadljivi Nokia Lumia 710 može biti personalizovan i izmenjivim poklopcima na poleđini kao i hiljadama aplikacija koje Lumia iskustvo donosi ljudima širom sveta. Nokia Lumia 710 osmišljen je da bi korišćenje društvenih mreža i fotografija bilo jednostavno, a iskustvo pretraživanja interneta preko IE9 pretraživača nezamenljivo. Dostupan je u crnoj i beloj boji sa crnim, belim, cijan, ljubicastim i žutim poklopcima sa zadnje strane. I on poseduje procesor od 1.4 GHz , hardversko ubrzanje i grafički processor, a visoke performanse donosi po prihvatljivoj ceni. Očekivana cena modela Nokia Lumia 710 će biti približno 270 eura bez taksi i poreza.

Oba smart telefona odlikuje prepoznatljivo Nokia iskustvo koje je optimizovano za Windows Phone operativni sistem, a uključuje i besplatnu Nokia navigaciju, specijalni interfejs za korišćčenje u automobilima i Nokia Music servis koji donosi MixRadio, besplatnu globalnu muzičku aplikaciju za smart telefone koja omogućuje slušanje hiljada kanala lokalno relevantne muzike. Uz softversku nadogradnju te aplikacije koja će biti isporučena kasnije ove godine, Nokia Lumia korisnici će imati mogućnost da pesonalizuju svoju muzičku stanicu od globalnog kataloga sa milionima numera. Nokia Music servis uključuje i aplikaciju Gigfinder koja omogućuje pretragu lokalnih muzičkih sadržaja, ali i razmenu informacija o njihovom otkriću preko društvenih mreža, ili kupovinu karata za koncerte, što će biti omogućeno sa unapređenjem kasnije ove godine.

Mobilno muzičko iskustvo upotpunjuju u i slušalice Nokia Purity HD Stereo Headset by Monster kao i Nokia Purity Stereo Headset by Monster, dizajnirane u saradnji sa kompanijom Monster Cable, što će omogućiti niz vrhunskih audio aksesoara pomoću kojih će se najbolje iskoristiti potencijal Lumia serije telefona.

Nokia Lumia 800 je u jednom broju zemalja dostupna za pred-naručivanje preko stranice www.nokia.com, a u novembru je planirana isporuka u Francusku, Nemačku, Italiju, Holandiju, Španiju i Veliku Britaniju, gde će više od 31 vodećih operatera i maloprodaja omogućiti do sada neviđen nivo marketinške podrške u tih šest zemalja. Do kraja godine, planirane su isporuke u Hong Kong, Indiju, Rusiju, Singapur i Tajvan, a na ostala tržišta početkom 2012. godine.Nokia Lumia 710 će debitovati u Hong Kongu, Indiji, Rusiji, Singapuru i Tajvanu do kraja godine, a na ostalim tržištima početkom 2012. godine.

Nokia najavljuje i plan da portfolio svojih proizvoda predstavi i u Sjedinjenim Američkim Državama početkom 2012. godine, kao i u Kini, tokom prve polovine 2012 godine. Pored postojećih modela koji pokrivaju WCDMA i HSPA standard, Nokia planira LTE i CDMA proizvode kojima će se zadovoljiti specifični tržišni zahtevi.

Izvor: NokiaWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: