Prvi regionalni informativni kanal N1

Regionalni informativni kanal N1 u saradnji sa CNN-om uskoro počinje emitovanje celodnevnog programa u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

united_groupKanal N1, prvi regionalni informativni kanal na područiju bivše Jugoslavije, biće lansiran početkom 2014. godine za preko 15 miliona gledalaca u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Sporazum o saradanji sa kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućio je kanalu N1 da postane eksluzivni partner CNN-a u regionu.

N1 će emitovati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i lokalnih centara smeštenih po gradovima čitavog regiona.

“Saradnja sa CNN-om donosi nam dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa”, kaže Brent Sadler, generalni direktor kanala, direktor programa za sve tri zemlje i bivši nagrađivani novinar CNN-a. “N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima ćemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak.”

Sporazum sa CNN-om omogućava kanalu N1 i da emituje odabrane  programe CNN-a, prevedene na lokalne jezike.

“Ovaj sporazum dokazuje našu posvećenost da prenosimo i širimo znanja i iskustva u sve delove sveta i pokuzuje koliko su važne informacije iz ovog regiona. Sporazum nam daje mogućnost da pružimo podršku lokalnim partnerima u vidu obuke kadrova  i davanju ekspertskih saveta. Oduševljeni smo što se N1 priključuje CNN porodici i unapred se radujemo saradnji sa N1 timom,” poručio je Rani Rad, izvršni potpredsednik i komercijalni direktor kanala CNN International.

Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), vodeća “pay TV” platforma u Jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemah BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu.

“Veoma smo uzbuđeni što učestvujemo u kreiranju kanala N1,” rekao je Kameron Munter, viši savetnik Junajted grupe. “To je važan korak u integraciji  ovog regiona u Evropsku Uniju i u prihvatanju njenih visokih standarda kada su u pitanju kanali sa celodnevnim informativnim programom.”

Kanal N1 će svojim gledaocima pružiti najnovije, tačne i nezavisne vesti. “Naša najsavremnija tehnologija i tim posvećenih profesionalaca odrediće  buduću reputaciju N1 kanala, odnosno poverenje gledalaca,” kaže direktor kanala Sadler i dodaje da će “N1 postati simbol za pouzdane vesti 24 časa dnevno.

Izvor: United Group

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,