BIZIT 2022

Prvi smartphone na svetu sa dual-core procesorom

20Lg_Optimus_20_2X LG Electronics (LG) predstavio je LG Optimus 2X, prvi smartphone na svetu sa dual-core procesorom. Osim moćnije podrške za multimedijalni doživljaj, LG Optimus 2X poseduje snažan Tegra 2 procesor, koji omogućava brže surfovanje internetom i korišćenje aplikacija, a takođe omogućava korisnicima multitasking bez ikakvog usporavanja aplikacija.

Dual-core tehnologija je novi iskorak u razvoju tehnologije mobilnih telefona, a biti prvi koji nudi smartphone sa najnovijom tehnologijom nije malo dostignuće“, rekao je dr Jong-seok Park, CEO i predsednik LG Electronics Mobile Communications kompanije. „Sa jedinstvenim funkcijama kao što su HDMI mirroring i izuzetim grafičkim performansama, LG Optimus 2X je dokaz da je kompanija LG posvećena razvoju veoma naprednih smart telefona, a tako će biti i u 2011. godini“.

Razvijen od strane renomiranog proizvođača grafičkih čipova NVIDIA, dual-core Tegra 2 procesor sa operativnim sistemom koji je ugrađen u LG Optimus 2X radi na 1GHz brzine i pritom poseduje veoma malu potrošnju energije i visoke performanse za video i audio reprodukciju. Korisnici će u odnosu na sadašnje single-core procesore koji rade na istim brzinama sada biti u prilici da izuzetno brzo pretražuju internet i nesmetano igraju zahtevne igrice, a imaće i brži odziv touch ekrana i besprekorni multitaksking više aplikacija.

Pročitajte i:  HONOR 70 - Siguran hod

LG Optimus 2X nudi reprodukciju video materijala sa 1080p rezolucije sa HDMI mirroring opcijom koja prosleđuje sadržaj na eksterni ekran i to pune HD rezolucije. LG Optimus 2X podržava bežično povezivanje sa bilo kojim uređajem koji je kompatibilan sa DLNA tehnogijom, kao što su HD televizori, pri čemu pruža fenomenalan osećaj zabave zahvaljujući korišćenju HDMI mirroring opcije, akcelerometra i gyro senzora.

LG Optimus 2X ima dve kamere, microSD proširivu memoriju, micro-usb port i snažnu bateriju kapaciteta od 15000 mAh. Telefon će posedovati Android 2.2 operativni sistem, dok će Android 2.3 (Gingerbread) operativni sistem moći da se instalira čim se za to steknu uslovi.

Ključne specifikacije:

1Ghz Dual-core procesor (NVIDIA Tegra 2)

Ekran dijagonale 4 inča WVGA

8GB memorije (do 32GB putem microSD proširenja)

Baterija kapaciteta od 1,500 mAh

8 megapixel kamera i 1.3 megapixel prednja kamera

HDMI mirroring

1080p MPEG-4/H.264 snimanje i reprodukcija

Izvor: LG

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,