BIZIT Seminar

Prvi USB-C iPhone prodat na eBay za 86.001 dolara

Postoje napomene i upustva da se modifikovani iPhone X ne može koristiti kao svakodnevni telefon.

PCPress.rs Image

Modifikovani iPhone X  koji ima USB-C port umesto Lightning porta prodat je na eBay za neverovatnu sumu od 86.001 dolara. Telefon, koji je delo studenta robotike Kenn-a Pilonel-a, može da koristi fizički konektor i za punjenje i za prenos podataka. Ali Pillonel upozorava da kupac ne bi trebalo da koristi revolucionarni uređaj kao običan telefon, da ga rastavlja ili ažurira operativni sistem jer bilo šta od toga može dovesti da se funkcije telefona poremete.

Činjenica da je ovaj modifikovani iPhone prodat za preeko osamdeset puta više od prvobitne prodajne cene ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje. Pillonel objavio svoj rad na projektu u Github repozitorijumu sa svim tehničkim detaljima, CNC uputstvima i informacijama o prilagođenom PCB-u, dizajnu koji koristi, zapravo to sve predstavlja repliciranje modifikacije. Pogotovo zato što modifikacija uključuje instaliranje dodatnih kola u kućište telefona.

Aukcija je počela sa vrednošću od samo jednog dolara, ali je licitacija dostigla preko 3.000 dolara do kraja prvog dana, pre nego što se brzo popela na desetine hiljada. Bilo je i mnogo većih ponuda od oko 100.000 dolara koje su povučene pre nego što se aukcija završila.

Pročitajte i:  AirPods Pro sa USB-C navodno su na putu

Aukcija je privukla ukupno 116 ponuda.

PCPress.rs Image

Iako je prototip sada prodat, Pillonel je ranije rekao da namerava da nastavi da radi na poboljšanju elemenata poput brzog punjenja, vodootpornosti iPhone-a sa USB-C portom i dodacima za USB-C dodatnu opremu. Sa dizajnom otvorenog koda i prototipom puštenim u svet, to je projekat za koji se svi nadamo da će postati timski rad.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,