BIZIT Seminar

Prvi veliki Windows 11 update stiže sa podrškom za Android aplikacije

Microsoft je nekoliko meseci nakon lansirana konačno učinio Android aplikacije dostupnim većini Windows 11 korisnika. Kao što je obećano u januaru, kompanija uvodi svoje prvo veliko ažuriranje za Windows 11 sa Amazon Appstore „preview“-om za američke korisnike.

Prvi veliki Windows 11 update stiže sa podrškom za Android aplikacije

Windows 11 nudi poboljšanja i van podrške za Android aplikacije

Preliminarno izdanje nudi oko 1.000 aplikacija, uključujući Amazon-ove Audible i Kindle aplikacije, kao i aplikacije drugih kompanija poput Lords Mobile i Khan Academy Kids. Nadogradnja nudi i poboljšanja OS-a izvan podrške za Android. Windows 11 traka zadataka sada omogućava korisnicima Teams-a da brzo isključe zvuk poziva ili dele bilo koji prozor. Datum i vreme se sada prikazuju i na drugom monitoru, dok komponenta trake zadataka prikazuje informacije uživo.

Microsoft je takođe obnovio Media Player sa fokusom na muzičku biblioteku, dok Notepad nudi prerađen interfejs sa tamnim režimom, jednostavnijim menijima i funkcijama. Ove ispravke vas verovatno neće naterati da instalirate Windows 11 ako to niste učinili do sada. Međutim, one pomažu Microsoft-u da ispuni obećanja data kada je softver predstavljen prošle godine, i mogu pružiti podsticaj da se unapredi pre nego što se period besplatne nadogradnje završi.

Pročitajte i:  Vivaldi browser na Android-u dodaje multimedijalne funkcije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,