PC Press Studio

Prvo mesto na antivirusnom testiranju za Kaspersky Internet Security

Kompanija Kaspersky Lab objavila je da je njihov proizvod Kaspersky Internet Security, bezbednosno rešenje za kućne računare, zauzeo prvo mesto na antivirusnom testiranju nezavisne organizacije AV Comparatives za period od marta do juna 2013. godine.

kaspersky-logo-370x229U ovom četvoromesečnom pod nazivom Zaštita u realnom svetu, rešenje kompanije Kaspersky Lab je blokiralo 99,9 odsto pretnji  (1.970 od 1.972) korišćenih u testu.

Testiranje je sprovedeno na računarima sa operativnim sistemom Windows 7 uz popularne aplikacije kao što su Adobe Reader, Flash, Flash Player ActiveX, Apple QuickTime, Microsoft Internet Explorer, Office, NET Framework, Mozilla Firefox, Oracle Java, i VideoLAN VLC Media Player.

„Priroda industrije IT bezbednosti, za razliku od mnogih drugih srodnih oblasti razvoja softvera, ne dozvoljava nam da sedimo skrštenih ruku i oslonimo se na jedan dobar proizvod uz samo povremena ažuriranja.

Vrhunsko bezbednosno rešenje zahteva stalan rad na unapređenju tehnologija za otkrivanje zlonamernih softvera, što na kraju dovodi do konstantno visokog nivoa zaštite koju pruža naš proizvod. Dugoročni testovi, kao što je test organizacije AV-Comparatives, su veoma korisni budući da jasno pokazuju nivo kvaliteta takvih rešenja“, rekao je Oleg Išanov, direktor sektora za antivirusna istaživanja kompanije Kaspersky Lab.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Mnogi milenijalci su zabrinuti da im hakeri ugrožavaju domove
SBB

Tagovi: ,