PSTech postao deo Endava grupe

Beogradski PSTech, softverska kompanija sa više od 300 zaposlenih i sedištem u Beogradu, specijalizovana za razvoj softvera i poslovnih rešenja postala je deo Endava Grupe čije se sedište nalazi u Londonu, a kancelarije i razvojni centri u Njujorku, Atlanti, Frankfurtu, Rumuniji, Moldaviji i Makedoniji sa 2250 zaposlenih.

PSTech - a member of the Endava Group

 

Kancelarija u Beogradu će nastaviti da posluje kao i do sada, pod PSTech brendom, dok u narednim mesecima u potpunosti ne prihvati Endava brend.

Direktorka i osnivačica PSTecha Branka Radovanović, jedan od svetlih primera ženskog preduzetništva u Srbiji, vidi u ovom merdžeru kako priliku za rast biznisa, ali i zaposlenih unutar nje: “Veoma smo uzbuđeni što se pridružujemo internacionalnoj kompaniji sličnih vrednosti sa oprobanim poslovnim modelom koja veoma brzo raste. Našim ljudima želimo da ponudimo veću mogućnost sistematičnog razvoja kroz pristup međunarodnom tržištu, interakciju sa kolegama na drugim lokacijama i nove izazovne projekte u zemljama kao što su Velika Britanija i Nemačka.U narednih nekoliko godina vidimo rast našeg tima u Beogradu sa fokusom na razvoj karijere i još boljim uslovima za rad.”

Kako stoji u zvaničnom saopštenju, namera Endava grupe je da ojača prisustvo u Adriatik regiji, ali i da na lokalnom tržištu postane vodeći IT poslodavac, što sudećipo trenutnoj situaciji na tržištu inženjerske radne snage u Srbiji neće biti lak zadatak.

PSTech je jedna od najvećih domaćih IT kompanija sa više od 300 zaposlenih i klijenata među kojima su i Cisco, Sony, Adobe, Plantronics i drugi.

Endava grupi ovo nije prvi put da se širi kroz spajanja i pripajanja. Sličan scenario uradila je početkom prošle godine sa nemačkim Alpheus Solutionsom slično kao što se sada dešava sa domaćom kompanijom.

U toku poslovne 2013-2014 godine, ostvarila je približno 100 miliona evra prihoda i rast od 50% praćen sličnim rastom broja zaposlenih u razvojnim centrima u centralnoj i istočnoj Evropi, za šta, kako generalni direktor ove grupe Džon Kontrel izjavljuje, je plan i sa Beogradom, u kom pored dodatnog zapošljavanja ova kompanija želi i da postane najpoželjniji poslodavac: “Ovo spajanje je strateški potez koji ima za cilj nastavak ulaganja i jačanje našeg prisustva u Adriatik regiji koje smo započeli otvaranjem kancelarije u Makedoniji. Beograd ovime postaje veoma važan razvojni centar za nas. Očekujemo da raste podjednako brzo kao i naši razvojni centri u drugim zemljama. Cilj nam je da postane najpoželjniji poslodavac u regionu, baš kao što je to slučaj sa drugim Endava lokacijama u centralnoj i istočnoj Evropi. Verujemo da ćemo zajedno još brže doći do novih klijenata i unaprediti naše poslovanje koristeći veliko iskustvo Beogradskog tima koje ima u radu sa najvećim tehnološkom kompanijama i klijentima sa zapadne obale SAD.”

Izvor: PSTech

Facebook komentari: