ASUS ROG Flow

Pterano-Drone: novi leteći dinosaurus

Trke dronova su još uvek deo prilično male scene, pa korisnici uglavnom konstruišu svoje, ili dorađuju dronove koji dolaze od velikih proizvođača, a kako bi došli do željene brzine, te sposobnosti za manevrisanje. U poslednje vreme kompanije polako ulaze na ovo polje, te se sve češće odlučuju za proizvodnju trkačkih dronova. Iako zaljubljenicima u ovaj sport oblik, te koncept, nisu važni poput letačkih sposobnosti, sigurno je da bi dron u obliku pterodaktila odneo estetsku, ako ne i konačnu pobedu.

Onima koji franšizu Jurassic World prate od njenog samog početka poznato je da se novi nastavak očekuje tokom 2018. godine, te da će sa njim doći i vojska brendiranih gedžeta. Prvi od njih već je predstavljen na ovogodišnjem Mattel sajmu igračaka, te je postao poznat kao Pterano-Drone: letelica sa četiri rotora i dinosaurusom na vrhu.

Funkcioniše isto kao i bilo koji drugi dron, te ima daljinski upravljač, ali uključuje i opcije koje su korisne kada njim upravljaju najmlađi, a u obliku automatskog sletanja, te automatskog kruženja. To da je prijateljski nastrojen prema deci potvrđuje i činjenica da se automatski gasi kada se pritisne plastični okvir, čime se sprečavaju povrede koje bi mogle da nastanu usled kontakta prstiju sa rotorima. Pterano-Drone može da leti između 15 i 20 minuta, a puni se preko micro USB priključka.

Pročitajte i:  Automatizacija poljoprivrede: Leteći robot za berbu voća

Kada se bude našao u prodaji, a nešto malo pred premijeru novog filma, moći će da se kupi po ceni od 119,99 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,