TrendMicro

PUBG Mobile dobija manju mapu

PUBG Mobile je uspeo da za kratko vreme postane jedna od najpopularnijih i najunosnijih igara na svetu, prilagođavajući žanr battle royale na načine koji imaju smisla za pametne telefone. I dalje se oseća kao obični PUBG, ali u verziji koju možete staviti u džep. Sada je razvojni tim odlučio da ode korak dalje, uvodeći novu, manju mapu dizajniranu izričito za igranje brzih mečeva u pokretu. Ideja je da više ljudi uživa u PUBG Mobile na fleksibilniji način, objavljeno je u izjavi.

pubg dobija manju mapu

Nova mapa se zove Livik

Nova mapa koja predstavlja manje rešenje za PUBG Mobile zove se Livik, Mala je, veličine 2×2 kilometara, a utakmice podržavaju samo 40 igrača istovremeno. Ideja je bila stvoriti prostor u kome bi se utakmice mogle brzo igrati. Mečevi na Liviku trajaće otprilike oko 15 minuta. Mapu su inspirisali igrači koji su želeli opciju da se uguraju u brz meč kad god imaju vremena. Doneta je daleko veća fleksibilnost onim igračima koji imaju stroži raspored i okolnosti za koje treba da se prilagode.

Livik je mapa utemeljena na nordijskom terenu, i uprkos malim dimenzijama, krije puno interesnih tačaka, uključujući vulkan, vrelo, vodopad itd. Proces dizajniranja mape nije bio u umanjivanju mape, već u dodavanju puno interaktivnih elemenata koji bi doveli do bržih podudaranja. Programerski tim nije rekao kada će Livik postati dostupan svima, samo da će “uskoro” biti. Postojanje mape je dobar pokazatelj filozofije koja je doprinela uspehu kompanije PUBG Mobile. Dok Fortnite nudi uglavnom isto iskustvo, bilo da ste na skupom računaru ili pametnom telefonu nižeg ranga, PUBG se prilagođava različitim platformama. Osnovno iskustvo ostaje isto na PC-u i konzoli, dok mobilna iteracija nastavlja eksperiment. Iz kompanije poručuju da su tu da slušaju komentare igrača i uvek ih obraduju novim nadogradnjama.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: