Top50 Glas publike

PUBG tuži Fortnite zbog kršenja autorskih prava

Retko ko nije čuo za PlayerUnknown’s Battlegrounds, te Fortnite, igre koje su proteklih meseci stekle veliku popularnost. Prema poslednjim vestima PUBG sada tuži Epic Games, kompaniju koja stoji iza igre Fortnite, a zbog kršenja autorskih prava.

PCPress.rs Image

Tokom jeseni 2017. godine kreatori igre PUBG negodovali su kada je najavljen Fortnite, te najavili da će reagovati, budući da se radi o sličnom konceptu. Pošto se za samo nekoliko dana po lansiranju popeo na vrh liste najpoželjnijih igara, Fortnite Battle Royale za iOS je vrlo brzo počeo i da zarađuje, pa se nakon samo tri nedelje ta suma popela na više od 15 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Fortnite već ima mnogo igrača, pa je, bez obzira što je igra besplatna, uspeo da ostvari veliku zaradu, a zahvaljujući prodatim kostimima za junake u igri, te drugim dodacima. Fortnite još uvek nije stigao na Android, te se očekuje da, kada se to bude dogodilo, kompaniji Epic donese još veću zaradu. Sa druge strane, i PUBG je stigao na mobilne uređaje, pa je pritisak oko konkurencije verovatno bio jedan od okidača za pomenutu tužbu.

Pročitajte i:  Epic Games akcija: Nove igre na poklon

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,