ASUS ROG Flow

QlikView – nova generacija poslovne inteligencije

U hotelu Hyatt Regency u Beogradu 26. septembra je održana konferencija „Adacta & QlikView – nova generacija poslovne inteligencije kao konkurentna prednost uspešnih kompanija“. Organizatori su Adacta Grupa i QlikTech, kompanija zaslužna za razvoj inovativnog QlikView rešenja.

Quick View adactaKonferencija „Adacta & QlikView“ je okupila 170 učesnika iz preduzeća različite veličine i delatnosti, svesnih značaja kvalitetnog rešenja namenjenog poslovnom odlučivanju. BI stručnjaci Adacta grupe, koji su ovom prilikom doputovali iz Ljubljane i Zagreba, upoznali su okupljene sa QlikView rešenjem i njegovim značajnim potencijalima.

Učesnici su sa posebnim interesovanjem propratili predavanja Alca Trgovine i Atlantic Grupe, koji već izvesno vreme uspešno koriste QlikView. Gospodin Nikola Mićić, IT manager Alca Trgovine, je istakao da je za izradu određenih izveštaja koji su pre uvođenja QlikView‑a IT odeljenju uzimali i po 2 do 3 dana, sada potrebno svega nekoliko minuta. Aleksandra Rebić, sistem inženjer Atlantic Grupe, je navela da je QlikView‑u IT odeljenje ove firme oslobodio pripreme i izvlačenja stotina hiljada slogova iz Glavne knjige radi pripreme izveštaja, pa ono što je trajalo danima, sada uz QlikView traje manje od minuta.

Adacta je najavila i specijalne akcije i popuste na uvođenje QlikView rešenja za sve učesnike ovog događaja.

Šta je QlikView?

QlikView je moderno, in‑memory rešenje koje predstavlja potpuno novu klasu alata za poslovno izveštavanje. Zahvaljujući jednostavnom korisničkom interfejsu, omogućava korisnicima da kreiraju ad‑hoc izveštaje iako nisu IT stručnjaci. Podaci se mogu istraživati iz raznih uglova, obezbeđujući informacije i odgovore na pitanja o kojima korisnici nisu ni razmišljali.

Kako niko ne donosi odluke samo na osnovu brojki, QlikView je svojim korisnicima obezbedio da u proces odlučivanja inkorporiraju i ostala saznanja iz sveta koji nas okružuje, konverzaciju sa drugima, vesti i mnoge druge faktore. Najbolje od svega je to što se izveštaji generišu u svega nekoliko sekundi, koliko je korisniku potrebno da klikne na podatak koji ga interesuje. Ukratko, QlikView nudi odgovore onoliko brzo koliko korisnik može da postavlja pitanja.

QlikView je dobitnik brojnih priznanja i nagrada, pre svega zahvaljujući svom inovativnom pristupu. U svojoj najnovijoj studiji, Gartner ga svrstava među vodeće alate poslovnog izveštavanja, Aberdeen Group u svoju „grupu šampiona“, a IDC ističe nizak nivo vlasničkih troškova, visok nivo dodate vrednosti, kao i brzo vraćanje investicije (ROI).

O Adacta Grupi

Adacta je sertifikovan QlikView partner sa kancelarijama u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu. Već više od 20 godina pomaže kompanijama da ostvare izuzetne poslovne rezultate i u potpunosti iskoriste potencijal BI alata i procesa. Personalizovan pristup, strategijski saveti i praktično iskustvo su osnove koje kompaniji Adacta omogućavaju da pomogne klijentima da razumeju i oslobode potencijal koji poseduje QlikView. Adacta je uspešno sprovela na stotine projekata u različitim industrijama, što je ovoj kompaniji omogućilo da u potpunosti razume kako pojednostaviti komplikovane procese prikupljanja pravovremenih i preciznih informacija i kako ih iskoristiti u cilju ostvarenja najboljih poslovnih rezultata. Dodatne informacije potražite na www.adacta.rs/qlikview.

QlikView u brojkama

  • QlikView koristi 26.000 korisnika u 100 zemalja sveta
  • QlikTech, kompanija koja je razvila QlikView, je na trećem mestu Forbes‑ove liste 25 najbrže rastućih kompanija (posle LinkedIn‑a i Apple‑a)
  • QlikCommunity (QlikView online forum) broji više od 91.000 korisnika.
Facebook komentari:
BIZIT Seminar