BIZIT 2022

Qualcomm kupio kompaniju Nuvia za 1.4 milijarde dolara

Qualcomm je ozvaničio preuzimanje kompanije Nuvia koja se bavi dizajnom serverskih čipova. Vrednost akvizicije je oko 1.4 milijarde dolara. Cilj ovog pripajanja je to što će moći da se iskoristi tehnologija kompanije Nuvia u razvoju novih generacija procesora.

qualcomm nuvia

Plan je da se Nuvia CPU-ovi integrišu kroz kompletan portfolio Qualcomm proizvoda, uključujući i čipove za mobilne telefone i buduće generacije laptop procesora, ali i u Advanced Driver Assistance sisteme i infrastrukturu za mrežne sisteme. Jedan od bitnih aspekata je i razvoj 5G tehnologije i mobilne arhitekture. Cristiano Amon, predsednik Qualcomm-a je izjavio da je Nuvia dokazani inovator i da su se pokazali kao lideri u razvoju modernih tehnologija i proizvoda. Zajedničkim snagama pozicije obe kompanije biće ojačane i omogućiće razvoj novih tehnologija za 5G eru.

Očekuje se da će budući čipovi napravljeni zajedničkim snagama Qualcomm.a i Nuvia-e, obezbediti bolje performanse, bolju konektivnost i veću efikasnost u radu, a to su kritični“sastojci“ milijardi Android i Chrome OS uređaja. Zato svi sa nestrpljenjem očekuju nove generacije Snapdragon Nuvia procesora.

Ovu akviziciju pozdravile su i velike kompanije koje koriste Qualcomm-ove čipove u svojim proizvodima, kao što su Microsoft, Google, Samsung, Xiaomi, Bosh, Continental, General Motors, HMD, Honor, HP, Lenovo, LG, OnePlus, Oppo, Panasonic, Vivo, Renault, Sharp…

Pročitajte i:  Samsung bi mogao da odustane od Exynos čipova u svojim telefonima

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,