Top50 Glas publike

Qualcomm Snapdragon 8150 najavljen za decembar

Naslednik Snapdragon 845 modela kompanije Qualcomm najavljen je za decembar, a pod imenom Snapdragon 8150, te se u poslednje vreme barata informacijama koje se tiču performansi novog proizvoda.

PCPress.rs Image

Kao i trenutno aktuelni Snapdragon 845, i model 8150 nudi osmojezgarni dizajn, sa četiri jezgra visokih performansi, te četiri koja troše malo energije. Pored toga, Qualcomm planira da još jednom izbegne implementiranje ARM jezgara, a da bi izabrao sopstvene alternative koje su među poznavaocima poznate kao “gold” i “silver”. Kada je „gold“ naziv u pitanju, samo ime ukazuje na moćnija jezgra, sa radnim taktom od 2,6 GHz, dok se „silver“ povezuje sa nešto slabijim jezgrima sa taktom od 1,7 GHz. Važno je da se napomene da su ovo brzine o kojima se govorilo u trenutku objave prvih informacija o novom čipsetu, te da bi kada proizvod bude lansiran mogle da budu veće.

Pored novih jezgara Snapdragon 8150 donosi i novi GPU sa radnim taktom od 650 MHz, ali je broj jezgara i dalje nepoznat. Očekuje se da Qualcomm-ov novi čip postane direktna konkurencija onima koji dolaze iz kompanija Huawei i Apple, a zahvaljujući novim neuralnim procesorskim jedinicama (NPU).

Pročitajte i:  Isporuke pametnih telefona u 2022.godini pale na minimum u poslednjih 10 godina

PCPress.rs Image

Na kraju, Snapdragon 8150 se zasniva na 7 nm procesu, a sa istim dimenzijama kao i kod prethodnog modela. To znači da mogu da se očekuju ozbiljnija poboljšanja kada su performanse u pitanju, što će korisnici moći da provere u martu 2019. godine, kada se očekuju prvi pametni telefoni koji će biti osnaženi Snapdragon 8150 modelom.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,