BIZIT 2022

Računari i internet za decu koja se leče na Banjici

Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti na Banjici moći će da prate školsko gradivo i da slobodno vreme ispune pretraživanjem zanimljivih sadržaja na internetu zahvaljujući Telenor fondaciji.

Sanja Rajačić, Telenor fondacija
Sanja Rajačić, Telenor fondacija

Bolnica na Banjici, kojoj je danas uručeno 12 računara i omogućen besplatan pristup internetu, prva je u nizu koju će Fondacija opremiti u okviru akcije „Budi u toku“. Cilj je da deca školskog uzrasta imaju jednak pristup obrazovanju i mogućnost konstantnog unapređivanja znanja kao i njihovi vršnjaci koji se redovno školuju.

 „U svakom trenutku na našem odeljenju boravi 42 dece i jako im je teško da budu u toku sa svim onim što njihovi vršnjaci uče u školi. Isto tako, današnji mladi ljudi su digitalno pismeni i žele da imaju sve informacije u realnom trenutku. Izuzetno mi je drago što je Telenor fondacija prepoznala način na koji će im to omogućiti”, kaže Prim. dr Vesna Jovanović, ortopedski hirurg na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti.

Deca će imati i pristup programu „Superškola”, virtuelnoj učionici u kojoj se nalazi više od 650 lekcija iz srpskog jezika, matematike, fizike i hemije, koje će im pomoći da nadoknade propušteno gradivo.

Edukativni portal uključuje i predavanja, eksperimente i objašnjenja za decu da lakše savladaju školsko gradivo od petog do osmog razreda osnovne škole.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,