BIZIT 2022

Radna mesta za veštačku inteligenciju

Dobar deo onih u kojima kuca živo srce brine kako bi jednog dana roboti mogli da izazovu masovno ukidanje radnih mesta za ljude.

PCPress.rs Image

Neka radna mesta su bezbedna, budući da se misli kako nije lako zameniti ljudski um u svim kreativnim poslovima, jer je umetnost krajnji proizvod kreativnog procesa koji se dešava u nekom jedinstvenom umu. Veštačkoj inteligenciji možda ne bi bilo lako da pronikne u tajne tog dela ljudskog duha. Ali to možda više i nije slučaj, zahvaljujući Google-ovim naporima.

Kompanija je nedavno izvela eksperiment koji je za cilj imao da istraži da li bi mašina mogla da nauči subjektivne koncepte poput umetničkog, pa su kreirali sistem u kojem veštačka inteligencija podražava način rada profesionalnog fotografa, te koristi pejzaže i panorame sa Google Street Viewa i obrađuje ih da izgledaju kao da su delo nekog profesionalca.

Kada se pogleda konačni rezultat editovanja, teško je zaključiti da je to delo kompjutera, a ne umetnika od krvi i mesa. To znači da je Google naučio mašinu da napravi ono što se prema ljudskim standardima smatra „dobrim umetničkim delom“. Kada su zamolili profesionalne fotografe da ocene rad, 40% njih je procenilo da se radi o profesionalcu ili talentovanom amateru.

Pročitajte i:  Google piše tužbu protiv Tindera

Izvor: ubergizmo.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,