Radnici Activision Blizzarda tužili kompaniju zbog kršenja zakona o radu

Activision Blizzard se suočava sa još pravnih problema zbog svojih radnih praksi. Radnici Activision Blizzard -a i američki komunikacijski radnici podneli su žalbu Nacionalnom odboru za radne odnose optužujući Activision da je koristio prinudu i ispitivanje. Iako u podnesku nije detaljno opisano ponašanje, grupa zaposlenih ABetterABK tvrdila je da je Activision Blizzard pokušao da zastraši osoblje govoreći o prinudnoj arbitraži za sporove.

Radnici Activision Blizzarda tužili kompaniju zbog kršenja zakona o radu

Arbitraža umesto tužbi u korist Blizzarda

Kompanije ponekad uključuju klauzule o zapošljavanju koje zahtevaju arbitražu umesto tužbi. Pristup obično favorizuje preduzeća jer su arbitraže često brže od tužbi, uskraćuju pristup grupnim tužbama i, što je najvažnije, drže stvari privatnim. Manje je verovatnoća da će radni sporovi dospeti u oči javnosti i izazvati sistemske promene. Tehnološke kompanije poput Microsofta okončale su arbitražu za tužbe zbog seksualnog uznemiravanja upravo kako bi osigurale da su ti sporovi transparentni i sprečili nasilnike da prođu bez kontrole.

Nije jasno kako Activision Blizzard namerava da odgovori. Gejming gigant je preduzeo neke mere kao odgovor na tužbu protiv seksualnog uznemiravanja u Kaliforniji, odbacivši trojicu viših dizajnera i predsednika Blizzarda nakon što su na njih upućene tužbe. Međutim, do sada nije bilo volje da se raspravlja o strukturnim promenama.

Pročitajte i:  Diablo 2 još uvek nije dostupan

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.