Radnici Apple-a ne uspevaju da se naviknu na novi Apple Park kampus

Ispostavlja se da kada neka kompanija voli savremenu arhitekturu i građevine od stakla, a pritom proizvodi uređaje od kojih ljudi veoma lako postaju zavisni, to veoma često za posledicu ima povređene radnike. Naime, nedavno je u kompaniji Apple bilo nekoliko slučajeva povrede na radu, budući da radnici nisu uspevali da primete staklene zidove, pa su nehotice udarali u njih i završavali sa posekotinama i povredama.

PCPress.rs Image

Novi Apple Park kampus je otvoren prošle godine, ali su mnogi zaposleni počeli da rade u novoj zgradi početkom ove godine. Nakon nekoliko slučajeva povreda, zaposleni u kompaniji su počeli da stavljaju post-it papiriće, ne bi li na neki način obeležili gde se nalaze teško uočljivi stakleni zidovi. Međutim, papirići su ubrzo uklonjeni, budući da su, kako su rekli iz kompanije, odudarali od savremenog dizajna zgrade.   

Ironiju predstavlja činjenica da su povrede najčešće bile prouzrokovane time što su radnici bili prilepljeni za svoje iPhone uređaje i pritom onemogućeni da vide staklene zidove. Apple bi mogao biti sankcionisan zbog ovakvih incidenata, budući da kalifornijski zakoni definišu i ovakve slučajeve kao povrede na radu. Da stvar nije nimalo neozbiljna govori činjenica da je 2012. godine jedna starija gospođa tužila Apple zbog toga što u njihovoj radnji nije videla staklena vrata i pritom polomila nos.

Pročitajte i:  Apple konačno popušta u nekim ograničenjima u vezi sa popravkama trećih strana

Izvor: The Verge

Facebook komentari: