Radnici kompanije Google radiće do sledećeg jula od kuće

Izgleda da je epidemija Korona virusa iznenadila sve one koji su smatrali da će se sve stišati tokom leta i da će virus konačno biti otklonjen. Međutim, zbog ponovnog vraćanja globalnog talasa oboljevanja, velike svetske kompanije polako donose sve važnije mere kako da zaštite svoje zaposlene i njihove porodice. S tim u vezi, Google je objavio da će njihovih 200,000 radnika do jula 2021. godine raditi od kuće.

google radi od kuće

I druge firme najavljuju slične dugoročne planove

Sundar Pichai, izvršni direktor Alphabeta, objavio je da će Google planira da zadrži na radu od kuće oko 200,000 zaposlenih na određeno vreme u ugovorne radnike, najmanje do jula 2021. godine. Druge tehnološke kompanije najavile su dugoročne planove zadržavanja zaposlenih na rad od kuće zbog pandemije Korona virusa, ali je za sada Google jedini to i realizovao.

Google je ranije objavio planove za otvaranje nekih kancelarija za ograničen broj zaposlenih počev od 6. jula, ali je fizički povratak u kancelarije učinio fakultativnim. Kompanija je donela odluku o radu od kuće na godinu dana kako bi omogućila zaposlenima da organizuju život svojih porodica i da mogu da planiraju svoje aktivnosti bolje.

Pročitajte i:  YouTube i Meta proširuju svoju politiku za borbu protiv ekstremizma na mreži

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: