Raspberry Pi: Pametna IoT rukavica

Inženjer Ashok Fair omogućio je pametnije pokretanje prstiju, a preko rukavice za golf u koju je smestio SmartEdge Agile, koji bežično kontroliše Raspberry Pi Zero.

PCPress.rs Image

Dodatak koristi Smart Edge Agile IoT uređaj sa Brainiumom – cloud alatkom za obavljanje operacija mašinskog učenja. Tako Rapid IoT paket, povezan sa Raspberry Pi Zero, omogućava daljinsko kontrolisanje osvetljenja, automobila, te drugih momenata iz svakodnevnog života. Brainium aplikacija se instalira na Raspberry Pi, čime se kreira most između clouda i Smart Edge uređaja, koji je povezan na rukavicu za golf, te se korisniku omogućava da pravi „magične“ pokrete i okruženjem upravlja zamahom ruke.

Paket za kreiranje pametne rukavice sadrži Raspberry Pi Zero, Avnet SmartEdge Agile (bela kutija prikačena na rukavicu), NXP Rapid IoT Prototyping Kit, Brainium AI Studio aplikaciju i naravno, rukavicu za golf. Da bi pokrenuo sistem, korisnik prvo mora da napravi određeni pokret iznad ekrana koji je prikačen Raspberry Pi, a kako bi aktivirao sve senzore. Pored kontrole, rukavica tokom vožnje prikuplja podatke koje skladišti na Brainium cloud, pa korisnik kasnije može da analizira kako je vozio.

Izvor: Raspberry Pi Blog

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,