PC Press Hosting 2020

Raspisan novi mts app konkurs

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus konkursa “mts app” koji od ove godine ima i regionalni karakter. U konkursu za izradu aplikacija za Android i iOS sisteme učestvovaće đaci iz srednjih škola Srbije sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku i informatiku. Ovaj konkurs je uvršten u selekciju evropske organizacije CSR Evrope.

Konkurs će takođe biti održan i u zemljama regiona, poput Bosne i Hercegovine i Crne Gore pod pokroviteljstvom m:tel Banja Luka i m.tel Podgorica.Timovi učenika takmičiće se u državnom finalu, a ako njihova aplikacija bude među pet najboljih, moći će da se takmiče sa učeničkim timovima iz susednih država u „Regionalnom app izazovu.“Na oba nivoa takmičenja, državnom i regionalnom, vrednuje se inovativnost, ideja i društveno korisna namena aplikacije i doprinos razvoju neke od mts usluga.

Za mesto među pet najboljih u Srbiji nadmetaće se timovi učenika iz 14 gimnazija: Matematičke gimnazije u Beogradu, Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, Prve kragujevačke gimnazije, Valjevske gimnazije, Gimnazije „Bolyai“ u Senti, Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, Gimnazije Kraljevo, Računarske gimnazije u Beogradu, Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu, Šabačke gimnazije, Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege, Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice, Prve beogradske gimnazije i Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine.

Pročitajte i:  Motorola predstavila Moto 360 pametni sat

Glavnu nagradu na „Regionalnom app izazovu“ predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost. Više informacija o mts app konkursu, prijavljivanju i uslovima na linku

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , , , , ,