TrendMicro

Rat u Ukrajini doneo rast upotrebe i adaptaciju na kriptovalute

Rat u Ukrajini i finansijske sankcije koje  ga prate doveo je do velikih promena kod kriptovaluta i ubrzao njihovu adaptaciju, ocenio je ekonomista Zoran Tadić.

PCPress.rs Image

Promene zbog rata

“Rat u Ukrajini doveo je do velikih promena na tržištu kriptovaluta jer  su te valute jedan od načina državama da obavljaju finansijske  transakcije nesmetano, mimo medjudržavnih finansijskih restrikcija”, rekao je Tadić za Tanjug.

Dodao je da se dosta veliki broj transakcija u ovom momentu obavlja kroz  kriptovalute.

“Rusija je definitivno otvorila put ka uvodjenju kriptovalute kao  regularnog načina plaćanja”, smatra on. Tadić je ocenio da je od početka rata, odnosno od kako je vrednost  bitkoina skočila,  daleko veći upliv finansijskih sredstava u kripto  tokove, nego što je bio do početka rata.

“Sada taj trend koriste i kompanije koje su učesnici na finansijskom  tržištu, i jednostavno brokerskim delovanjem, mogu da balansiraju ulaz I  izlaz finansijskih tokova“, objasnio je on. Dodao je da se radi o dosta bitnoj promeni jer se adaptacija kripta sve  više i vidi.

Pročitajte i:  Bitcoin je ekološki skup kao proizvodnja govedine

“Adaptacija kripta uzima maha, pa i obični ljudi i kompanije, sada  sagledavaju da su kriptovalute nešto je definitivno budućnost. Nešto  što će moći da nam pruži odredjene finansijske slobode, bez obzira na  pritiske koji se nalaze sa svih strana, a političke su prirode”, rekao je  on.  Tadić ističe da Srbija u procesu adaptacije kripta ne kaska uopšte za  zemljama regiona.

“Regulative koje imamo su solidne, mislim da postoji puno prostora za  napredovanje u tom smislu. Kako vreme bude prolazilo, naša država I  institucije shvatiće da su kripto valute budućnost, i nešto ka čemu  moramo da težimo”, rekao je on. NFT tokeni, kriptovalute i metalvrs, kao najveći segmenti blokčejn  tehnologije biće tema medjunarodne konferencije “Tomorow” koja će  polovinom maja biti održana u Beogradu.

“Imaćemo priliku da različitim kompanijama i institucijama, ali I  gradjanima,  daleko više približimo upotrebne vrednosti ove tehnologije.  Da im objasnimo da je budućnost sutra, i da je Beograd jedan od najvećih  faktora u Evropi koji će time da se bavi, a i preuzme vodeću ulogu”, rekao je Tadić koji je jedan od organizatora konferencije.

Pročitajte i:  Bitcoin je pao za 5% na najniži nivo u poslednja 3 meseca

Preuzeto – Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,