PC Press - Backup obavezno!

Razer zatvara svoju prodavnicu igara posle manje od godinu dana rada

Razer je jedan od dominantnih gejming brendova kada je u pitanju oprema za igranje. Ipak, ispostavilo se da ni posle najvećih napora u poslednjih godinu dana ostvarivanje zarade kroz digitalnu prodavnicu igara nije urodilo plodom. Kompanija je najavila da će zatvoriti svoj game store krajem ovog meseca.

Razer Game Store otvoren je u aprilu 2018. godine u cilju da „otkine“ deo kolača digitalne prodaje igara od Steam-a. Njihova ponuda zasnivala se na strategiji gamer kredita (virtuelnoj valuti), koja je podsticala kupce da kupuju njihov hardver i da na taj način ostvaruju popuste za kupovinu igara u prodavnici. Kompanija nije izdala zvanično obrazloženje o razlozima zatvaranja prodavnice, ali nije teško zaključiti da prodaja nije išla tako dobro kao što su u Razer-u očekivali.

Nakon zvaničnog zatvaranja prodavnice (koja će se ugasiti 28, februara), sve do tada kupljene igre će nastaviti da rade, a sve unapred plaćene igre će biti dostavljene kupcima. Ipak, korisnici koji su kupovinom hardvera dobili vaučere za popuste moraju ih iskoristiti do tog datuma. Iz kompanije su objavili da će i dalje nastaviti da isporučuju igre igračima, ali kroz neke druge servise, što možda znači da planiraju da ovaj sistem iskoriste povezivanjem sa nekom od postojećih digitalnih prodavnica.

Pročitajte i:  Kishi gejming kontroler dostupan za iPhone uređaje

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
PC Press- digitalizacija zdravstva

Tagovi: , , , , ,