BIZIT Seminar

Razer zatvara svoju prodavnicu igara posle manje od godinu dana rada

Razer je jedan od dominantnih gejming brendova kada je u pitanju oprema za igranje. Ipak, ispostavilo se da ni posle najvećih napora u poslednjih godinu dana ostvarivanje zarade kroz digitalnu prodavnicu igara nije urodilo plodom. Kompanija je najavila da će zatvoriti svoj game store krajem ovog meseca.

PCPress.rs Image

Razer Game Store otvoren je u aprilu 2018. godine u cilju da „otkine“ deo kolača digitalne prodaje igara od Steam-a. Njihova ponuda zasnivala se na strategiji gamer kredita (virtuelnoj valuti), koja je podsticala kupce da kupuju njihov hardver i da na taj način ostvaruju popuste za kupovinu igara u prodavnici. Kompanija nije izdala zvanično obrazloženje o razlozima zatvaranja prodavnice, ali nije teško zaključiti da prodaja nije išla tako dobro kao što su u Razer-u očekivali.

Nakon zvaničnog zatvaranja prodavnice (koja će se ugasiti 28, februara), sve do tada kupljene igre će nastaviti da rade, a sve unapred plaćene igre će biti dostavljene kupcima. Ipak, korisnici koji su kupovinom hardvera dobili vaučere za popuste moraju ih iskoristiti do tog datuma. Iz kompanije su objavili da će i dalje nastaviti da isporučuju igre igračima, ali kroz neke druge servise, što možda znači da planiraju da ovaj sistem iskoriste povezivanjem sa nekom od postojećih digitalnih prodavnica.

Pročitajte i:  Razer - zvučna traka koja prati glavu

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,