Top50 Glas publike

Razer – zvučna traka koja prati glavu

Soundbar-ovi možda nisu audio sistem izbora za većinu podešavanja desktopa, ali Razer pokušava da ponudi novi za ljude koji ne žele da se petljaju sa slušalicama ili izbirljivim sistemima surround zvuka. Popularna kompanija za tehnologiju igara upravo je najavila Leviathan V2 Pro na CES 2023, najnoviji dodatak postojećem asortimanu zvučnih traka dizajniranih da obezbede kompaktan zvuk niskog profila za PC igrače.

PCPress.rs Image

Napravljen u partnerstvu sa THX i Audioscenic, Razer tvrdi da Leviathan V2 Pro može da obuhvati korisnika „3D zvukom“ kombinovanjem surround zvuka koji formira beamforming sa AI tehnologijom za praćenje glave. Ugrađena IR kamera može detektovati poziciju korisnika, omogućavajući soundbaru da optimizuje zvuk prilagođavanjem audio snopova poziciji slušaoca u realnom vremenu.

Postoje dva režima dostupna za 3D audio funkciju: THX Spatial Audio Virtuelne slušalice za stereo sadržaj koji navodno oponaša pozicioni zvuk koji se obično nalazi u slušalicama i THX Spatial Audio Virtuelni zvučnici za višekanalni zvuk koji ispunjava prostoriju poput sistema kućnog bioskopa. S obzirom na to da je ovo Razer proizvod, on takođe dolazi sa prilagodljivim Chroma RGB svetlosnim efektima u 30 različitih svetlosnih zona – što je manje od 18 zona koje dobijate na standardnom Leviathan V2 soundbaru.

Soundbar se povezuje sa računarom preko jedne USB-C veze

Razer Leviathan V2 Pro takođe dolazi sa sabvuferom za poboljšanje basa. Namenski ulaz od 3,5 mm za sabvufer je uključen na zadnjoj strani soundbar-a, pored drugog porta od 3,5 mm za slušalice, porta za adapter za napajanje i jednog USB-C porta za povezivanje sa računarom. Leviathan V2 Pro takođe podržava Bluetooth 5.0 ako želite da ga bežično povežete sa računarom ili mobilnim uređajem.

Zanimljive karakteristike i fanki osvetljenje na stranu, cena će biti najteža prodaja za Leviathan V2 Pro. Počevši od 399,99 USD, znatno je skuplji od standardnog Leviathan V2 i Leviathan V2 X (99,99 USD), ali barem dobijate više portova sa ovim najnovijim modelom. Uključivanje 3,5 mm priključka za slušalice (koji nedostaje u oba ostala modela Leviathan) je lepo, ali nedostatak HDMI ulaza i HDMI izlaza/ARC porta je malo razočaravajući po ovoj ceni.

Leviathan V2 Pro će biti dostupan za kupovinu od februara 2023.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *