Top50 Glas publike

realityOS približava Apple AR/VR naočarama

Na početku godine, nekolicina internet korisnika, pronašla je reference povezane sa „realityOS“, operativnim sistemom za Apple-ove naočare za virtuelnu i proširenu stvarnost o kojima se dugo priča. Sada, nešto više od nedelju dana pre početka WWDC 2022, ime se ponovo pojavilo u podnescima o zaštitnim znakovima koji su naizgled povezani sa kompanijom.

PCPress.rs Image

Da li je realityOS uvod u AR/VR naočare?

Menadžer proizvoda Vox Media Parker Ortolani je u petak na Tviteru podelio dve prijave Kancelarije za patente i žigove Sjedinjenih Država za koje je otkrio da ih je registrovala kompanija pod nazivom Realityo Systems LLC. Kao što su Parker i drugi istakli, postoje dokazi koji upućuju na to da je Realityo Systems fiktivna kompanija koju je stvorio Apple da bi prikrio svoje tragove.

Prvo, postoji 8. jun kao rok za podnošenje stranih prijava za oba žiga, koji pada samo dva dana nakon početka WWDC 2022. Pored toga, Realityo Systems LLC deli istu adresu kao Yosemite Research LLC, lažna kompanija koju je koristila matična kompanija Apple, za patente za prethodne verzije svog macOS operativnog sistema, uključujući macOS Monterey. Još jedan interesantan dokaz je da je u nekim zemljama Realityo Systems podneo prijave zaštitnog znaka koji uključuju realityOS logo napisan Apple-ovim potpisom u San Francisku.

Pročitajte i:  Bivši radnik Apple-a priznaje da je prevario kompaniju za 17 miliona dolara

Vreme podnošenja zahteva sugeriše da je Apple sve bliži danu kada će se osećati prijatno da deli detalje o svojim ambicijama proširene i virtuelne stvarnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: