N Central domination

Reciklirajte dotrajale kućne aparate i ostvarite popust na kupovinu novih

samsung-wf8702rsw U preko trideset objekata Tehnomanije i Tehnomarketa od petka,15. jula, građani će moći da donesu svoje stare, dotrajale električne uređaje i aparate i tako ostvare pravo na popust pri kupovini novih aparata. U sklopu ove akcije kompanija Samsung odobravaće i dodatni popust za frižidere, veš mašine i rerne.

U skladu sa svojim dugoročnim planovima Samsung je kompanija koja na globalnom nivou investira u ekologiju. Dodatni popust koji je Samsung ovom prilikom odobrio uticaće na to da što više naših građana počne da brine o očuvanju životne sredine.

Veliki problem koji smo svi imali sa isluženim i pokvarenim kućnim aparatima i uređajima koji su nam zauzimali prostor, a koje nismo hteli da bacimo jer nismo hteli da zagađujemo sredinu, biće trajno rešen. Svako ko donese bilo koji aparat, bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, dobiće popust za kupovinu potpuno novog aparata po sopstvenom izboru i dodatni popust za kupovinu Samsung proizvoda – jedini uslov je da aparati imaju sve delove.

Radnici Tehnomarketa i Tehnomanije će stare aparate i uređaje odneti na reciklažu u SET d.o.o., prvu fabriku u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme bazirano na zero-waste tehnologiji. To je tehnologija koja 100% električnog otpada reciklira u repromaterijal i polusirovine i to bez hemikalija, prašine ili otpadnih voda. Mogućnosti i potrebe za ovakvim akcijama za preradu otpada su velike i neophodne.

Pročitajte i:  Yettel: Cilj je milion recikliranih mobilnih uređaja do 2025. godine

Evropska unija je proglasila elektronski i električni otpad (ee otpad-WEEE) za najopasniji od svih koji se pojavljuju, a procene su da ova vrsta otpada ima najveću tendenciju rasta, uvećavajući se čak tri puta brže od komunalnog otpada. U zemlji srednje razvijenosti, kao što je naša, procenjuje se da svaka osoba godišnje napravi oko 4 kilograma ee otpada.

„Tim pre je ova akcija za svaku pohvalu jer omogućava građanima da dobiju popust, a da istovremeno čuvaju prirodu Srbije“, izjavio je Bojan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Izvor: Samsung

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,