BIZIT Seminar

Reddit gasi Clubhouse 21. marta

Reddit će ugasiti audio ćaskanje uživo 21. marta. Reddit Talk je debitovao pre manje od dve godine u jeku pandemije COVID-19, ali kompanija ne mora nužno da ukine ovu funkciju zbog nedostatka interesovanja.

Reddit gasi Clubhouse 21. marta

Opalo interesovanje korisnika za audio ćaskanje

Reddit i dalje vidi audio funkcije kao deo svoje budućnosti, ali ih za sada stavlja u pozadinu kako bi se fokusirao na druge prioritete. Platforma nema vremensku liniju za oživljavanje Talk-a ili debitovanje drugih audio funkcija. Međutim, kako analitičari primećuju, čini se da je interesovanje za hostovanje audio razgovora uživo sa javnom publikom u poslednje vreme opalo. Clubhouse je eksplodirao u popularnosti nakon početka pandemije, šaljući druge istaknute tehnološke kompanije da se utrkuju da naprave sopstvene verzije.

Međutim, broj korisnika Clubhouse-a je navodno opao, a istaknuti zaposleni su krenuli dalje. Spotify je prekinuo proizvodnju nekih audio emisija uživo. U oktobru je Amazon navodno otpustio desetine ljudi koji su radili na AMP-u. To ne znači da je ovaj format emitovanja potpuno propao. Discord je proširio Stage kanale tako da uključuje video. Čini se da Twitter pokušava da pokrene i Spaces. Kompanija je ove nedelje potvrdila da testira ažuriranja za Spaces, koja mogu uključivati funkcije kao što su tematske audio stanice.

Pročitajte i:  Reddit počinje da liči na TikTok

U međuvremenu, Reddit će ugasiti još jednu funkciju 21. marta, kada privodi kraju eksperiment Happening Now. Ova funkcija je omogućila korisnicima da vide tekuće razgovore uživo i Reddit razgovore u podreditima koje prate. Takođe je osvetlio popularne razgovore koji su se vodili širom platforme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *