TrendMicro

Reddit investira milion dolara u projekte orijentisane ka zajednici i korisnicima

Kako je popularna kompanije objavila, Reddit ulaže milion dolara u svoj program Community Funds, koji ima za cilj da pomogne korisnicima da pokrenu svoje projekte i ideje na ovoj platformi.

PCPress.rs Image

Prijave kreću u junu

Program će se zvanično otvoriti za prijave u junu, kada će cela Redditova zajednica biti pozvana da se prijavi. Platforma će nagraditi između 1.000 i 50.000 dolara kako bi pomogla korisnicima da pokrenu svoje projekte, događaje i druge ideje. Jedini uslovi su da projekti imaju koristi od određene Reddit zajednice i da ne promovišu spoljnu kompaniju, proizvod ili projekat. Osim toga, čini se da je nebo granica. Reddit navodi nekoliko primera projekata, uključujući onlajn konferencije, razgovore, festivale na otvorenom, koncerte, radionice, časopise i kratke filmove.

Reddit je prvi put testirao koncept socijalnih komunalnih fondova prošlog oktobra, sa pilot-programom koji je finansirao 13 različitih projekata, uključujući takmičenje na bilbordu u zajednici, digitalnu konferenciju za istoričare, božićne poklone za porodice koje su u finansijskim poteškoćama i takmičenje u stripu.

Projekti će biti odabrani na osnovu njihove kreativnosti, izvodljivosti i uticaja na zajednicu. Zainteresovani aplikanti bi trebalo da traže više detalja o podnošenju i uputstva od Reddita, za koje je planirana objava u narednim nedeljama.

Pročitajte i:  Twitter alternative za Musk-averse

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: