Reddit kupuje Dubsmash

Reddit je rešio da ubrza svoj ulazak na tržište video zapisa, ugrađujući platformu za razmenu koja je popularna među mladima. Oni su u izjavi od ove nedelje rekli da su počeli sa kupovinom Dubsmash-a, rivala TikToka. Za sada nisu obelodanjeni finansijski detalji dogovora.

PCPress.rs Image

Posebno popularna aplikacija kod mladih

Dubsmash omogućava korisnicima da kreiraju i dele video sadržaje, a posebno je popularan kod mlade, raznolike publike. Oko 25% tinejdžera crnaca u Sjedinjenim Državama koristi aplikaciju. Žene čine 70% korisnika Dubsmash-a, a otprilike 30% korisnika se prijavljuje svaki dan, prema podacima Reddita. Platforma sa sedištem u Njujorku omogućava više od milijardu pregleda videa mesečno, što je impozantan podataka u današnje vreme kada se zna ko su najveći igrači.

Reddit omogućava korisnicima da otpremaju i dele svoje video zapise od 2017. godine, a ovaj segment je brzo porastao. Broj video snimaka objavljenih na platformi udvostručio se 2020. godine, navodi kompanija. Platforme društvenih mreža poslednjih godina uložile su velika sredstva u kratke video snimke, podstaknute uspehom TikTok-a i Snapchata. Facebook-ov Instagram i Google-ov YouTube pokrenuli su sopstvene proizvode dizajnirane da se takmiče sa TikTok-om.

Pročitajte i:  Google omogućava lakšu pretragu Reddita i drugih foruma

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: