Top50 Glas publike

Reddit testira sistem napojnica realnim novcem

Reddit testira novu funkciju koja korisnicima omogućava da daju novčane napojnice drugima. Za sada, funkcija bakšiša je aktivna samo za jednog korisnika na celom sajtu koji može da primi novac. Za sada, samo pretplatnici na subreddit r/shittymorph mogu da daju bakšiš, a samo Reddit korisnik shittymorph – najpoznatiji po kreiranju Hell in a Cell mima – može da unovči.

PCPress.rs Image

„Uvek pokrećemo eksperimente kako bi testirali potencijalne karakteristike koje podržavaju i osnažuju naše korisnike, a funkcija napojnica u r/shittymorph je jedna od njih“, rekao je portparol Reddit-a za Engadget, potvrđujući test funkciju. „Samo mali procenat eksperimenata se sprovodi.“

Reddit administrator internetmallcop je najavio ovu funkciju u postu u r/shittymorph. Tokom probnog perioda, svako ko je pretplaćen na grupu može da ponudi novčanu donaciju shittymorph-u klikom na dugme „tip“ koje se pojavljuje na svim njegovim postovima. Nakon što odaberu opciju, korisnicima će biti predstavljeni preporučeni koraci od tri, pet ili deset dolara – iako mogu da prilagode novčani iznos do 100 dolara. Kutija u kojoj korisnici mogu da unesu podatke o svojoj kreditnoj kartici pojavljuje se ispod toga i transakcija će biti obrađena od strane Stripe-a.

Pročitajte i:  Twitter alternative za Musk-averse

Napojnice će se pojaviti na vrhu posta koji je primio novčanu nadoknadu, iako neće sav novac zaista otići shittymorph-u. Prema internetmallcop-u, napojnica od 100 dolara bi rezultirala odlaskom 78,50 dolara u džep shittymorph-a, dok bi 18,50 dolara otišlo direktno u Reddit-ovu blagajnu, a Stripe će uzeti tri dolara za obradu transakcije. Reddit nije precizirao da li sve napojnice izlaze na isti način, jer kompanija zapravo uzima deo od 18,5% transakcije.

PCPress.rs Image

Reddit nije prva platforma koja isprobava sistem novčane nadoknade. YouTube je eksperimentisao sa time što je korisnicima omogućio da navedu svoje omiljene video stvaraoce, a Twitch je dodao mogućnost da usmerava strim direktno iz chat-a. Reddit je ranije (i još uvek) nudi mogućnost nagrađivanja korisnika virtualnim valutama kao što su Reddit Gold i Silver.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,