ePlaneta

Redizajn Google Contacts čini dodavanje novih kontakata intuitivnijim

Google Contacts dobijaju koristan redizajn koji olakšava dodavanje novog kontakta ili uređivanje postojećeg.

PCPress.rs Image

Nova stranica “Create Contact” je manje zagušena i ima osvežen izgled sa dugmićima

Novi dizajn je dostupan u najnovijoj verziji aplikacije – 4.30.50.628193927. Google još uvek nije počeo da objavljuje ovu verziju putem Play prodavnice, ali Android Authority doprinositelj i informator Assemble Debug je ručno instalirao sa APKMirror-a i obavestio nas o tome.

Zahvaljujući osveženom dizajnu, kreiranje ili uređivanje kontakta u Google Contacts sada je jednostavnije. Umesto da vas dočeka duga lista polja koje treba popuniti, stranica “Create Contact” sada prikazuje četiri neophodna polja na vrhu i dodaje dugmiće za popunjavanje drugih važnih, ali opcionalnih informacija ispod.

Sada ćete videti polja za dodavanje imena, prezimena, kompanije i broja telefona kontakta, a zatim dugmiće za dodavanje emaila, značajnog datuma poput rođendana, adrese i oznake. Takođe se više pažnje posvećuje polju “Notes”, koje sada izgleda istaknutije i podstiče korisnike da dodaju dodatne informacije o kontaktu.

Na vrhu postoji novo dugme “Favourite”, koje vam omogućava da brzo dodate kontakt kao omiljeni tokom procesa kreiranja kontakta. Osim toga, dugme “Add field” sada otvara dijalog za dodavanje specifičnih detalja umesto što popunjava ceo ekran sa poljima za unos (kako je to funkcionisalo u starom dizajnu).

Pročitajte i:  Google je otpustio 28 radnika koji su protestovali zbog "Projekta Nimbus"  

Ako još niste primetili redizajnirani interfejs Google Contacts, moraćete sačekati da Google zvanično objavi ažuriranje. Takođe možete pokušati ručno instalirati najnoviju verziju aplikacije kako biste probali ovu funkciju.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *