BIZIT 2022

Redmi 7 redefinisao pojam jeftinog telefona

Kineska kompanija Xiaomi nastavlja da impresionira novim telefonima koji donose nestvarnu vrednost za uložen novac. Ozvaničen je Redmi 7, koji je deo novog Redmi brenda, odvojenog od matične kompanije. Telefon sledi jednostavnu formulu koja je uspostavljena sa najavama Redmi Note 7 i Redmi Note 7 Pro telefona, donoseći daleko bolje performanse, hardver i bateriju nego što bi cena sugerisala.

PCPress.rs Image

Novi Redmi 7 će imati 6.26” LCD panel HD+ rezolucije. Pokretaće ga osmojezgarni Snapdragon 632 procesor, koji radi na 1.8 GHz i koji je bio misaona imenica za telefone od 100-ak dolara/evra donedavno, što automatski Redmi 7 izbacuje na sam vrh u klasi. Na poleđini se nalazi dual kamera sistem, sa senzorima od 12 i 2 megapiksela. Posebno je interesantno što je glavni senzor 1/2.9” veličine, isto kao i kod top modela za 2017. godinu, Xiaomi Mi 6. Selfi kamera ima senzor od 8 megapiksela.

PCPress.rs Image

Telefon će biti dostupan u tri kombinacije – 2/16 GB, 3/32 GB i 4/64 GB, kada je reč o sistemskoj / skladišnoj memoriji. Cene ovih telefona će, makar na domaćem, kineskom tržištu, iznositi $105/€92, $120/€105 i $150/€130, respektivno. Kada imamo u vidu da uz telefone stiže pozamašna baterija od 4000 mAh, jasno je da predstavljaju odličnu vrednost za uložen novac.

Pročitajte i:  Šest korisnih prečica u Chrome-u na Androidu

Xiaomi najavljuje i punjač od 10 W, puno AI karakteristika, kao i svoju najsvežiju softversku platformu MIUI 10, što podrazumeva da je operativni sistem Android 9 Pie. Za sada nije poznato kada će se ovi telefoni naći na tržištu, ali definitivno će uspostaviti nove standarde u segmentu pristupačnih telefona.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,