Reebok pustio u prodaju prve patike od organskih materijala

Prošlo je neko vreme od kada je novi model najavljen, te je Reebok konačno pustio u prodaju patike koje su napravljene samo od biljnih materijala, a NPC UK Cotton + Corn može da se naruči preko web-sajta kompanije, a po ceni od 95 dolara.

PCPress.rs Image

Tako je novi model napravljen od bioloških materijala, pa je gornji deo patike od pamuka, dok je osnova od TPU-a (thermoplastic polyurethane) koji se bazira na kukuruzu, te je elastičan, providan i otporan na mrlje. Tako nisu korišćene ni veštačke boje, kako bi model mogao da se kotira kao eco-friendly.

NPC UK model ipak nije potpuno bio-razgradiv, te se patike, u slučaju da završe na nekom otpadu, neće raspasti, te doprineti boljem kvalitetu zemljišta. Ipak, ovaj model se ubraja u takozvanu „zelenu obuću,“ a kompanija je donekle bila prinuđena na ovaj potez budući da je očuvanje sredine jedan od glavnih marketinških trendova u poslednje vreme, te da rivalske kompanije već rade na svojim verzijama eco-friendly obuće, poput Adidas modela koji se proizvodi od reciklirane plastike.

Pročitajte i:  Može li "hvatanje ugljenika" da sačuva Zemlju

Izvor: Engadget

Facebook komentari: