BIZIT Seminar

Reklame stižu na WhatsApp

Uprkos tome što je WhatsApp prisutan već godinama, te što je Facebook platio 16 milijardi dolara za akviziciju, kompanija ipak mora da pronađe nove načine za monetizovanje aplikacije. U početku je bilo planirano da se aplikacija kupuje, potom se raspravljalo o godišnjoj pretplati, ali je WhatsApp ipak ostao potpuno besplatan, pa su strategije za sticanje prihoda postale osnovni problem koji bi trebalo rešiti u što kraćem roku.

PCPress.rs Image

Tokom 2018. je moglo da se čuje da Facebook planira da na WhatsApp donese reklame, da bi iz kompanije nedavno stigla potvrda da će se to dogoditi tokom 2020. godine. Marketinški sadržaji bi trebalo da se prikazuju samo u okviru WhatsApp Statuses, slično kao što se na Instagram-u umeću između Stories segmenata, tako da će korisnici koji ne koriste ovu opciju jedva videti reklame, te ove neće uticati na njihovo WhatsApp iskustvo.

https://twitter.com/MattNavarra/status/1130811380590895104

Zvaničnici kompanije ističu da dizajn reklama neće biti napadan, tako da će ove minimalno uticati na WhatsApp okruženje, a oni koji baš ne trpe marketinške strategije imaju vremena da pronađu neku od alternativa do 2020. godine.

Pročitajte i:  Facebook: novi alati za upravljanje komentarima

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,