Top50 Glas publike

Rekonstruisati data centar ili graditi nov?, ENEL PS, Miloš Stojković | BIZIT2021

“Rekonstruisati data centar ili graditi nov?” bila je tema predavanja koje je održao Miloš Stojković, Data Centre Design and Consulting iz kompanije ENEL PS. Tema i pitanja koja zahtevaju analizu su izuzetno kompleksna, te je Miloš na studiji slučaja DDC EPS-a u Beogradu pokazao šta je tu sve urađeno i proveo publiku kroz proces koji je izveden na primeru ovog data centra.

PCPress.rs Image

“U novije vreme je vlasnicima data centara sve bitnija potrošnja energije. Računi su ogromni, data centri rade neprekidno, 24/7 tokom čitave godine i zahteva se da budu apsolutno pouzdani i dostupni. Na sve to, imamo situaciju da starijim UPS-evima pada efikasnost sa godinama upotrebe čak i do 10% kod starije generacije, odnosno 4-5% kod novije generacije. Koristili smo Symmetra uređaje kompanije Schneider Electric, kao i njihove inrow sisteme hlađenja. Uveden je i dizel agregat,” pokazao je Miloš Stojković publici BIZIT-a, ilustrujući izgled opreme, prostora, kablova i druge opreme pre i nakon rekonstrukcije, uz precizan opis radova.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,