BIZIT 2022

Reper 50 Cent slučajno postao bitcoin milioner

Čuveni reper 50 Cent slučajno je postao bitcoin milioner, i to pre svega svojom – zaboravnošču. On je pre tri godine prodavao album za bitcoine i totalno zaboravio na njih. Čak mu ni finanijski problemi nisu pomogli da se seti da može da unovči kriptovalute. Ispostavilo se da je to što je zaboravan odlična stvar.

Reper 50 Cent slučajno postao bitcoin milioner

Poznati reper koji se okušao i kao glumac (možete ga gledati sa Gerard Butlerom u filmu Dan of Thieves) pre tri godine je prodavao svoj album Animal Ambition za bitcoine. Curtis Jackston, kako se zaista zove 50 Cent, je prodajom albuma zaradio 700 bitcoina koji je tada vredeo oko 662 dolara. On je u međuvremenu radio razne projekte, rešavao finansijske probele, dok su bitcoini ležali na računu. Kako je ovaj način prodaje više smatrao kao neku igrariju nego ozbiljnu zaradu, 50 Cent je zaboravio da ih uopšte ima.

Vrednost bitcoina je u međuvremenu skočila višestruko, pa se “sitniš” pretvorio u milione dolara (današnja vrednost je oko 11.000 dolara). Tako je na neobičan način 50 Cent zaradio milione od bitcoina, i to pre svega zahvaljujući tome što je zaboravio da uopšte poseduje ovu kriptovalutu. Ko zna, da nije zaboravio da ih ima možda bi ih odavno prodao po mnogo nižoj ceni.

Pročitajte i:  Windows malver i tajno rudarenje kriptovaluta

https://twitter.com/50cent/status/955908135922950144

I sam reper je bio iznenađen bogatstvom na koje nije računao. Umesto da proširi priču kako je oduvek znao da će vrednost skočiti, on je iskreno odgovorio da je u potpunosti zaboravio da ima bitcoine. Istakao je da je ponosan na sebe, valjda zato što je zaboravan.

Curtis je srećan što se setio gde mu se nalaze bitcoini jer mnogi nisu bili te sreće. Nesrećne priče o investitorima koji su olako shvatili kriptovalute su brojne. Mnogi su zaboravili šifru e-maila ili bacili hard disk sa milionima dolara u virtuelnoj valuti. Na taj način su svi ostali virtuelni milioneri. Očigledno bitcoin na bitcoin ide. 

Izvor: TMZ

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,