N Central domination

Rešene osnovne kompjuterske tajne!

PCPress.rs Image

Najnoviji kompjuteri svakako predstavljaju čuda tehnologije, ali koliko god bili napredni, još uvek rade lude, neobjašnjive stvari. Međutim, konačno su rešene neke tajne koje su nas izluđivale.

–          Kud li su nestali daunlodovani fajlovi? Zašto ne mogu da ih nađem? Vaš pretraživač određuje gde će smestiti skinute fajlove, ali ipak možete kontrolisati taj proces.

–          Zašto mogu da gledam filmove na desktopu, ali ne i na laptopu? Ako kompjuter nema određeni dekoder za video format, nećete moći da gledati film sve dok ga ne nabavite.

–          Štampač neće da štampa, a Windows mi ne dozvoljava da zaustavim ili izbrišem fajlove za štampu. Šta se dešava? Uglavnom je reč o problemu u komunikaciji između kompjutera i štampača. Pobrinite se da obnove komunikaciju.

–          Čujem bipove kad uključim kompjuter. Šta to znači? Bipovi dopiru iz BIOS-a. Samo bi trebalo da otkrijete šta beep code znači.

–          Nestao mi je Recycle Bin. Kako da ga povratim? Kanta za otpatke se lako može povratiti praćenjem jednostavnih uputstava.

Pročitajte i:  Windows 11 22H2 upozorava kada ste neooprezni sa lozinkama

–          Iako imam instaliran Microsoft Word ne mogu da otvorim .docx fajlove koje mi je prijatelj poslao? Ako imate Word 2003, sve što vam je potrebno jeste Microsoft Office Compatibility Pack za Word, Excel, i PowerPoint 2007 formate. (Preuzmite Compatibility Pack sa Microsoft sajta, 37 MB)

–          Zašto mi Windows ne dozvoljava da izbrišem određeni fajl? Zato što ga trenutno koristi neka aplikacija.

–          Zašto neki programi ostavljaju fajlove i foldere za sobom čak i posle deinstaliranja? Mnogi programi za deinstalaciju su nepotpuni. Postoji način da se ukloni ne samo aplikacija, već i svi tragovi koje ostavlja za sobom.

–          Moram li da kliknem na Safely Remove? Definitivno. Ako ignorišete taj zahtev, mogu vam se uništiti fajlovi na USB-u.

Izvor: PC World

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,