Top50 Glas publike

Rešenja za bezbednost na mrežama

Bezbednost je veoma bitan elemenat svake mreže i o njoj treba razmišljati od samog početka, od trenutka dizajniranja jednog sistema. Kvalitetna analiza sistema ukazaće na potencijalne bezbednosne probleme i ako se oni otklone na vreme, možemo smatrati da će takav sistem uspešno  odolevati stalnim cyber napadima.

PCPress.rs ImageJapanska kompanija Allied Telesis nudi sveobuhvatna rešenja za mrežnu bezbednost – obezbeđujući LAN infrastrukturu i vezu ka Internetu. Allied Telesis rešenja razvijala su se u skladu sa industrijskim trendovima tokom prethodnih 30 godina i obezbedila vrhunske end‑to‑end mrežne bezbednosne koncepte. Ukoliko uzmemo u obzir da su japanski sistemi sigurno među najbezbednijim na svetu, jasno je koliko se ulaže u ovaj segment.

Počev od napredne LAN autentifikacije, filtriranja podataka u realnom vremenu, žične i bežične bezbednosti, preko naprednih Next‑Generation Firewalls (NGFW) i vrhunskih rešenja sa udaljenim pristupom, Allied Telesis nudi kompletan portfolio rešenja i uređaja koji će pomoći u odbrani korporativnih mreža od neželjenih napada.

Next‑Generation Firewalls (NGFW)

Danas je veliki broj korisnika u stalnoj vezi s raznim Internet servisima, online aplikacijama, sadržajima i u korisničkoj online interakciji. To je uticalo na veću efikasnost firmi i pojedinaca, ali istovremeno je otvorilo i pitanje bezbednosti.

PCPress.rs ImageAllied Telesis je ponudio, pored tradicionalnih VPN rutera i napredne NGFW uređaje namenjene rešavanju ozbiljnih problema sa bezbednošću s kojima se suočavaju mnoge kompanije. Ruteri naredne generacije (HGFW) uspešno rešavaju pitanja vezana za kontrolu aplikacija, pristupa, antivirusa i generalno protoka informacija. Funkcije kao Threat Protection, Application Control, Web Control sastavni su deo ovih uređaja.

LAN zaštita

Spoljna Internet veza nije jedini izvor napada na poslovne i privatne mreže. Pristup internoj žičnoj i bežičnoj infrastrukturi želja je svakog cyber kriminalca. Čak i ako imate vrlo dobro zaštićenu internu mrežu od spoljnih napada, to nije garancija da napad iznutra ne može naneti ozbiljnu štetu sistemu. Generalno autorizovani korisnici veoma lako (nesvesno) mogu uneti neželjeni malware i tako otvoriti vrata neželjenim korisnicima.

Allied Telesis oprema nudi razne tehnologije koje se koriste za internu zaštitu sistema:

  • Network Access Control (NAC) koji nudi kompletnu autentifikaciju korisnika (npr. Tri‑Authentication, Roaming Authentication…),
  • Ugrađene bezbednosne elemente koji su sastavni deo komutacije paketa, rutiranja i visoko dostupnih funkcionalnosti,
  • Bezbedne menadžment opcije,
  • Specifične tehnike za odbranu od malicioznih napada (Port Security, Ingress Filtering, DoS Attack Prevention, DHCP snooping i druge).

Bezbedan udaljeni pristup mrežama

PCPress.rs ImageAllied Telesis VPN ruteri i NGFW uređaji nude bezbedan udaljeni pristup, u cilju maksimalnog iskorišćenja digitalnih poslovnih resursa, bez obzira na to da li su korisnici fizički unutar korporativnih mreža ili izvan njih.

Bilo da vam treba udaljeni pristup vašoj mreži putem VPN tunela, enkriptovanog IPsec ili SSL metodom, ili povezivanje više lokacija IPsec site‑to‑site VPN tunelima, Allied Telesis ruteri i NGFW uređaji nude razne opcije u skladu s potrebama korisnika.

Ova oprema koristi state‑of‑the‑art VPN enkripcione algoritme, stalno integrišući nove algoritme sa ciljem konstantnog unapređenja enkripcionih tehnologija.

www.alliedtelesis.com

Ivan Mladenović

(Objavljeno u PC#239)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,