ASUS ROG Flow

Rešenje Veeam Availability Suite v9 dostupno od danas

Veeamovo najskalabilnije rešenje do sada predstavlja novu eru u dostupnosti za kompanije. Nagrađivano rešenje ima više od 250 novih inovativnih funkcija

caption1 (300dpi)

Veeam Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja firmama omogućavaju stalnu dostupnost, od danas nudi rešenje Veeam Availability Suite v9. Najnovija verzija Veeamovog nagrađivanog rešenja donela je više od 250 novih inovativnih funkcija i poboljšanja. kako bi kompanije mogle da ispune svoje potrebe za stalnom dostupnošću, odnosno omogućila ispunjavanje ugovora o nivou usluge (SLA) za ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO) za manje od 15 minuta za sve aplikacije i podatke.

Prema istraživanju Forrestera i magazina ‘Disaster Recorvery Journal’ među donosiocima odluka u globalnim situacijama oporavka nakon katastrofe, 35 posto kompanija izjavilo je da su jedan od najvećih izazova s kojima su se suočavali u situaciji oporavka od havarije ili velikog poslovnog poremećaja, bila neujednačena očekivanja od tehnoloških mogućnosti. Istraživanje je pokazalo da menadžeri i direktori traže od svojih IT odeljenja bolju dostupnost, ali IT-u je teško da ispuni ta očekivanja. Sa Veeam Availability Suite v9, Veeam omogućava kompanijama svih veličina da uklone jaz u dostupnosti (The Availability Gap) i omoguće dostupnost 24/7.

„Kompanije su danas zahtevnije nego ikada pre, jer stvaraju sve veće količine podataka i žele da imaju pristup do njih 24/7, a da bismo im to omogućili, IT odeljenja se suočavaju s teškim teretom,“ kaže Rair Timashev, predsednik uprave Veeama. „Veeam Availability Suite v9 ispunjava te potrebe s najsnažnijim i najskalabilnijim rešenjem do sada koje ujedno ima i pregršt funkcija. Gotovo 42 hiljade korisnika prijavilo se za novosti pre predstavljanja usluge, što je dvostruko više u odnosu na rešenje v8, i pokazuje želju kompanija da se pokrenu od nasleđenih backup rešenja prema inovativnim rešenjima za dostupnost. S tim najnovijim rešenjem, Veeam potvrđuje svoju poziciju jedine kompanije koja je u stanju da ispuni potrebe današnjeg ‘always-on’ poslovanja.“

caption2 (300dpi)

Veeam Availability Suite v9 kompanijama donosi stotine poboljšanja, a nove inovativne funkcije omogućavaju izuzetno brz oporavak, izbegavanje gubitka podataka, potvrđenu zaštitu, iskorišćavanje podataka i potpunu preglednost. Neke od najvažnijih novosti iz Veeam Availability Suite v9 su:

Pročitajte i:  Veeam Backup za Microsoft Office 365

Integracija hibridnih sistema za skladištenje EMC VNX i VNXe

  • Veeam i EMC zajedno omogućavaju niže RTPO-ove s funkcijama Veeam Backup from Storage Snapshots i Veeam Explorer for Storage Snapshots. Ta integracija IT profesionalcima omogućava brzu izradu sigurnosne kopije s EMC VNX ili VNXe skladištenih snimaka i to 20 puta brže od konkurencije i jednostavan oporavak pojedinačnih datoteka za dva minuta i manje, bez međukoraka, sa minimalnim uticajem na produkciju virtualnih mašina (VM-a).

NOVE dodatne primarne integracije skladištenja za HPE, NetApp i EMC

  • Veeam On-Demand Sandbox za Storage Snapshots i poboljšanja u funkcijii bekapa sa rešenja za skladištenje Storage Snapshots za EMC, HPE i NetApp, kako bi se iskoristilo ulaganje kompanije u skladište za razvoj i testiranje, te uklonio uticaj aktivnosti bekapa na radno okruženje.
  • Direktan NFS pristup za bilo koje primarno skladištenje zasnovano na NFS-u za poboljšanje performansi bekapa i uklanjanje uticaja bekap aktivnosti na VMware vSphere servere (hostove).

NOVI Veeam Explorer za Oracle (i mnoga druga poboljšanja za porodicu Veeam Explorer)

  • Veeam Explorer za Oracle: predstavlja jedinstveni oporavak sa Oracla baza podataka na nivou transakcije, uključujući samostalnu sigurnosnu kopiju transakcijskog loga kako bi korisnici mogli oporaviti bazu podataka u tačno određenom trenutku i time postigli nisku ciljanu tačku oporavka (RPO); brz i jednostavan oporavak jednim klikom pojedinačne baze podataka; podrška za baze podataka koje pokreću Windows i Linux serveri je u potpunosti kompatibilan sa menadžmentom Oracle Automatic Storage-a (ASM)
  • Nova funkcija eDiscovery za Veeam Explorer for Microsoft Exchange: korisna je za usklađivanje sa pravnim procedurama i procedurama državne administracije, a omogućava izvoz detaljnih izveštaja, pri čemu je navedeno šta je tačno povučeno, odakle i po kojim kriterijiumima pretrage; nudi i procenu veličine rezultata pretrage
  • Bitna poboljšanja za Microsoft-ove poslovne aplikacije: omogućavaju oporavak postavki Group Policy Objects, integraciju DNS upisa i konfiguraciju objekata particije sa Veeam Explorer for Microsoft Active Directory, potpuni oporavak sa Veeam Explorer za Microsoft SharePoint, kao i oporavak na nivou tablica sa Veeam Explorer za Microsoft SQL Server.
Pročitajte i:  Veeam Backup za Microsoft Office 365

DRaaS koji pokreće Veeam Cloud Connect replikaciju

  • Verzija v9 rešenja Veeamovim korisnicima omogućava potpunu integraciju i brze i pouzdane načine za replikaciju radnih procesa u cloud, omogućavajući Disaster Recovery as a Service (DRaaS) po bitno boljem ciljnom vremenu oporavka (RTO). Izgradnjom tehnologije koja sigurno i neprimetno vodi korisnika prema proverenom dobavljaču usluga koga korisnik odabere, Veeam-ovi korisnici više ne moraju sami praviti i održavati mesto za oporavak od katastrofe, pa su tako uklonili ogroman trošak i složenost sa sopstvene IT infrastrukture. Unapređene funkcije takođe omogućavaju Veeamovim pružaocima usluga i cloud-a mogućnost da korisnicima ponude brz i siguran DRaaS sa novom ponudom Veeam Cloud Connect Replication za pružaoce usluga.

Unlimited Scale-out Backup Repository

  • Upravljanje skladištenjem za sigurnosne kopije predstavlja skup i veliki napor za kompanije, što uopšte nije zanemarljivo, jer eksponencijalni rast podataka nadmašuje mogućnosti tradicionalnih rešenja da upravljaju njima efikasno i troškovno efikasno. Veeamov novi Unlimited Scale-out Backup Repository usmeren je upravo na rešavanje tih izazova smanjivanjem potrošnje hardvera za skladištenje podataka, radikalnim pojednostavljivanjem procesa sladištenja podataka i upravljanjem poslova skladištenja podataka u kompanijema, istovremeno poboljšavajući proces bekapa podataka do dva puta.

caption3 (300 dpi)

Šta kažu prvi korisnici o rešenju Veeam Availability Suite v9?

„Kontradikcija između potrebe da povećamo elastičnost i brzinu reakcije IT-a, dok istovremeno nastojimo da smanjimo opterećenje skladištenja podataka, kod mnogih stvara kompleksnu i opterećenu IT infrastrukturu. Veeamovo rešenje Unlimited Scale-out Backup Repository treba da umanji takve pritiske tako što će da pojednostavi ciljano mesto skladištenja za izradu sigurnosne kopije. To će pojednostaviti administraciju uz istovremenu veću fleksibilnost administratora za bekap i virtualizaciju, jer ionako imaju važnije strateške zadatke od upravljanja skladištenjem podataka.“

Jason Buffington, viši analitičar za zaštitu podataka u kompaniji ESG

„Veeam Availability Suite v9 donosi ključnu razliku na tržište DRaaS-a. Funkcionalnost replikacije Veeam Cloud Connect omogućiće nam da kompanijama svih veličina ponudimo prave usluge za oporavak od katastrofe, sa snažnim SLA-ovima. Radujemo se što ćemo i dalje ispunjavati obećanje da kompanijama omogućavamo stalnu dostupnost, sa njihovom zajednicom svetske klase ProPartner.“

Pročitajte i:  Veeam Backup za Microsoft Office 365

Ian McClarty, predsednik kompanije PheonixNAP

„Veeamova funkcionalnost Cloud Connect replication and failover predstavlja preokret za tržište pružalaca usluga, takozvanih ‘Managed service provajdera’ (MSP). Veeam nam omogućava upotrebu neiskorišćenih resursa u našem okruženju u oblaku za replikaciju, umesto da se stvara zadato fizičko okruženje, pa time smanjujemo kapitalna ulaganja, vreme potrebno za pronalazak novih korisnika i njihove redovne mesečne troškove.”

Matt Breitbach, inženjer za skladištenje podataka u LightEdge Solutions

“[O Veeam Availability Suite v9] To je najopsežnija nadogradnja rešenja, ali sa izuzetno važnim funkcijama – čak i kada se setimo da i u ranijim rešenjima nisu nedostajale inovacije. Kada bi barem sve što se radi bilo prema merilima Veeamovog kvaliteta…”

Leonhard Kurz, konsultant u Concat AG IT Solutions

“Nema bolje platforme od rešenja Veeam Availability Suite za ispunjavanje (i premašivanje) RTO-ova i RPO-ova za virtualna okruženja. Fleksibilnost i skalabilnost platforme omogućavaju nam da izgradimo visokoefikasna rešenja za klijente svih veličina, od malih i srednjih do velikih kompanija.”

Matt Brown, direktor inženjeringa u kompaniji HostedBizz

“Naši će korisnici obožavati DRaaS (Disaster Recovery as a Service) sa fleksibilnošću koja omogućava potpuni ili selektivni takozvani ‘failover’ i ‘failback’, na novoj ili postojećoj infrastrukturi. Moćan portal koji je i jednostavan za korišćenje, integrisano testiranje failover-a i model efikasne potrošnje neverovatno su neodoljivi za Cloud DRaaS.”

Nicolas Power, generalni menadžer u kompaniji Zettagrid

Cene za novi Veeam Availability Suite v9 počinju od 1.150 dolara po procesoru, a cene za Veeam Availability Suite Enterprise Plus počinju od 2.650 dolara po procesoru. U drugim regijama, Veeam Availability Suite v9 biće dostupan po lokalnim cenama.

 

Za više informacija o novom rešenju Veeam Availability Suite v9 posetite Veeamov blog.

 

Izvor: Veeam

 

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,