Rešimo se Twitter botova

Bot nalozi su učestali problem na Twitter-u, jer se najčešće koriste u svrhe spamovanja samog twitter feeda. Mnoge kompanije imaju problema da se izbore sa botovima jer je postalo sve teže identifikovati njihove naloge.

PCPress.rs Image

Novi sistem pod nazivom „Botometar“, koji su napravili istraživači sa Indijana Univerziteta u saradnji sa Northeastern Univerzitetom je savršen način da ih se rešimo. Sistem pregleda preko hiljadu faktora, od tvitova (kako i gde su postovani) pa do pratilaca. „Koristimo širok spektar podataka kako bi sakupili rezultate,“rekao je Onur Varel, istraživač sa Northeastern Univerziteta koji je radio na „botometar“ projektu.

U teoriji, sve ispod 40% su obični korisnici a preko su najverovatnije botovi. Sistem nije 100% tačan zato što se na njemu još uvek radi. U isto vreme, Varel kaže da sami botovi postaju sve sofisticiraniji, što otežava da se uoče. Rezultat može biti loš za razne vlade, društvene mreže i bilo koga ko pokušava da se reši bot spama. Postajemo bolji u uočavanju botova ali nam je sve teže da ih se rešimo.

Pročitajte i:  Twitter obećava bolji kvalitet video snimaka

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,