Restore Point Creator – povratak na staro

Windows System Restore obezbeđuje opcije za vraćanje sistema u prethodno stanje, što može biti od velike pomoći ukoliko oštetite instalaciju operativnog sistema ili naiđete na probleme pri podizanju sistema. Ova mogućnost koristi „tačke povratka“ (Restore Point) koje predstavljaju rezervnu kopiju ključnih sistemskih fajlova i Windows konfiguracije. Ove tačke povratka se mogu kreirati ručno iz System Restore aplikacije, a sistem ih može automatski kreirati pre instalacije update‑a, aplikacija ili drajvera.

PCPress.rs ImageRestore Point Creator je softverski alat koji na jednom mestu nudi aktiviranje svih opcija za kreiranje i vraćanje sistemskih tačaka povratka, uz niz dodatnih mogućnosti. Može se recimo podesiti automatsko snimanje sistema po određenom rasporedu, recimo izabranih dana u nedelji i u zadato vreme. Restore Point Creator takođe ima opcije za praćenje korišćenja prostora na hard‑disku, kao i prostora koji zauzimaju fajlovi za sačuvane tačke povratka.

Restore Point Creator je besplatan program koji možete da preuzmete s www.toms‑world.org/blog/restore_point_creator. Program se distribuira u vidu zip arhive, koju treba raspakovati i napraviti prečicu za startovanje. Za korišćenje opcija kao što je snimanje po određenom rasporedu, program smestite u folder koji se nalazi u sistemskoj putanji, recimo C:\Program Files. Aktuelna verzija programa radi na verzijama Windows okruženja od Windows Vista pa do Windows 10, dok je za Windows XP sisteme potrebni stariji Restore Point Creator koji je takođe dostupan na matičnoj Web stranici.

(Objavljeno u PC#246)

Facebook komentari:

Tagovi: ,