Retka kopija Super Mario igre za NES konzolu prodata za 100.000 USD

Super Mario, jedna od najprodavanijih igara svih vremena, pojavila se u desetinama različitih retail pakovanja u poslednje tri decenije. Čak su se i pakovanja originalnih NES kertridža menjala tokom vremena u periodu između 1985. i 1994. godine. Neka pakovanja imala su kukicu da se okače na police, na nekima je nedostajao određeni simbol, na nekima je bila promenjena grafika…

PCPress.rs Image

Prvih nekoliko izdanja razlikovalo se značajnije od svojih naslednika. Umesto da su bili pakovani u plastične kutije ili kesice, kertridži su bili zapečaćeni samo malom nalepnicom na kojoj je pisalo „Nintendo“. Ove rane verzije igre, koje su distribuirane pre 1986. godine, bile su dostupne samo na nekoliko tržišta, jer u to vreme niko nije ni znao za igru, niti je ona još postala svetski hit.

Wata Games, kompanija koja se bavi sertifikovanjem i ocenjivanjem stanja igara, dala je za sada jedinoj poznatoj sačuvanoj netaknutoj kopiji ove rane verzije igre ocenu 9.4 (od mogućih 10). Imajući sve to u vidu, na aukciji koja je održana u Heritage Auction kući, ova kopija prodata je za 100.150 USD. Tu količinu novca izdvojilo je više ljudi koji su se udružili u kupovini, među kojima se nalazi nekoliko kolekcionara video igara, jedan diler kovanica, ali i osnivač aukcijske kuće.

Pročitajte i:  Originalni, neotvoren 4 GB iPhone, prodat za rekordnu sumu novca

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , , ,