Retki primerci prototipova prvog Apple Watch-a

Apple je prvi Apple Watch predstavio 2015. godine, ali je nekoliko godina pre toga eksperimentisao sa različitim dizajnom. To je standardna procedura, jer svaki novi Apple uređaj ima bar nekoliko neuspelih (ili preciznije, neprihvaćenih) varijanti. Interesantno je da su se sada u javnosti pojavili neki originalni prototipovi odbačenih varijanti Apple Watch-a.

PCPress.rs Image

Kolekcionar prototipova Đulio Zompeti objavio je fotografije nekoliko prototipova Apple Watch-a koje je uspeo da prikupi. Iako oni izgledaju slično prvom zvaničnom Apple Watch-u, na svakom od njih se vide neke jedinstvene razlike u dizajnu i lokacijama senzora. Zompeti je naglasio da je uspeo da nabavi prototipove u kompaniji koja se bavi prikupljanjem elektronskog otpada. Svi primerci su oštećeni, ali su ključne komponente očuvane. Stoga ovaj kolekcionar planira da restaurira ove pametne satove i da ih nakon toga proda (za velike pare).

Neki od satova imaju jedinstveni logo, koji se pojavljivao i na prototipovima nekih iPhone modela. Takođe, na njima se nalaze QR kodovi i serijski brojevi koji su slični kao na drugim Apple prototipovima. Sve to ukazuje da se radi o autentičnim primercima.

Pročitajte i:  Apple predstavio novi iPhone 13, Watch 7 pametni sat, tablete...

Izvor: Mac Rumors

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,