Retro je ponovo u modi

Ljubitelji retro igara će ove godine ponovo moći da poručuju Analogue’s Pocket. Prenosna konzola koja može da pokreće igre sa konzola Game Boy, Game Gear, Neo Geo Pocket Color i Atari Link, prvi put je puštena u prodaju prošle godine, a najezda je toliko bila velika, da je sve rasprodato unapred u svega par minuta.

retro konzola je ponovo u modi

Kompanija koja stoji iza ove džepne konzole nije mogla do sada da objavljuje nove količine, zbog zastoja u lancu snabdevanja materijalima, zbog epidemije koronavirusa. Međutim, stvar se izgleda promenila, pa ćemo ponovo biti u prilici da naručujemo.

Trenutno stanje nije pozitivno

Trenutno je status Pocket-a na sajtu proizvođača negativan, uz mogućnost dobijanja obaveštenja kada postane dostupan. Najava Analoga jasno pokazuje da će zaista biti ponovo dostupna za kupovinu i da taj status nije trajan. Pocket nije uređaj sa ograničenom serijom, a autori obećavaju da će stati na put onima koji žele da kupe po više komada pa onda preprodaju po enormno većim cenama.

Za početak obećavaju da će na svom sajtu primeniti robusnu zaštitu od botova. Sve porudžbine poslate od strane botova, što se obično dešava kada proizvod prvi put krene u prednaručivanje ili prodaju, biće otkazane. Dalje, kompanija će nadgledati web lokacije poput eBay-a kako bi pronašli liste koje preprodaju, i direktno ih prijavljivati e-commerce platformama. Takođe će otkazati sve prednarudžbine navedene za preprodaju. Iako Analogue nije rekao kada će Pocket tačno ponovo biti dostupan za kupovinu, ohrabruje zainteresovane kupce da se za sada prijave za obaveštenje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: