BIZIT Seminar

Review: FSP CMT520 – Kućište savremenog desktopa

Kućišta teško mogu biti zanimljiva, ali to ne sprečava razne proizvođače da probaju nekako da ih ipak učine interesantnijim. Ipak, ono se prvo vidi, a FSP CMT520 će sigurno privući pažnju. To se kod CMT520 odnosi na četiri RGB 120-mm ventilatora i staklenu stranicu. Ventilatori mogu da menjaju boje, što se kontroliše ili povezivanjem na matičnu ploču ili preko dodatnog kontrolera. Pošto su sve „jače” matične ploče takođe i svetleće, postoji mogućnost da se uskladi svetlo koje dolazi s ploče i ventilatora.

PCPress.rs Image

Mnogo korisniji detalj je providna stranica. Naravno, primarna svrha je da možete gledati u skup hardver koji ste jedva nabavili, ali je druga svrha korisnija i odnosi se na mogućnost praćenja dijagnostike na matičnoj ploči. Tako komotno možete da zatvorite stranicu i da pratite situaciju, na primer nakon overklokinga, i da vidite „zašto kog vraga sada neće da boot-uje”.

Stvari koje su još značajnije za funkcionalnost kućišta, moraju malo detaljnije da se zagledaju. Budući da je CMT520 kućište kod kojeg napajanje ide u donji deo, veoma nam se dopada što napajanje ima svoj poseban nosač i može se veoma lako izvaditi, bez „uznemiravanja” drugih komponenti.

Pročitajte i:  Računar se ne pokreće? Ne paničite! Još ima nade.

PCPress.rs Image

Prostora ima dosta, pa je moguće bez problema smestiti i neki veći sistem vodenog hlađenja. Dobro je što i sa desne strane kućišta ima dosta prostora. Tako se svi kablovi za hard-diskove ne moraju baš precizno složiti kako bi stranica legla na svoje mesto.

Kada smo kod hard-diskova, za klasične ima samo dva mesta, dok za SSD-ove ima četiri. Iako bi ovo trebalo da nagoveštava high-end računar s obiljem velikih SSD-ova, nama bi još uvek bilo korisnije da imamo četiri mesta za hard-diskove i dva za SSD-ove.

PCPress.rs Image

Na pločama sada postoje M.2 slotovi, pa bi dva mesta u kućištu za SSD bila sasvim dovoljna. Ipak, za većinu primena (pa i naše redakcijske), ovo će biti sasvim dovoljno za nesmetan rad, često zahtevnih, komponenti.

Korisna adresa: Mid9

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,