BIZIT 2022

Review: Honor 20 Lite – I luksuz i kvalitet

Honor je predstavio model Honor 20 Lite, namenjen svima koji pažljivo vagaju odnos uloženog i dobijenog. Kao i mnogo puta do sada, Honor donosi svojevrsnu varijaciju na temu koju zada matični Huawei, nudeći telefon veoma sličan uzoru (u ovom slučaju, pandan je Huawei P30 Lite), s nešto drugačijim mogućnostima, ali i nešto boljom cenom. Drugim rečima, idealna mera za sve kojima je potreban pristupačan telefon ujednačenih, dobrih karakteristika.

PCPress.rs Image

Borba u cenovnoj klasi koju pokriva ovaj telefon veoma je žestoka; za nekih tristotinak evra neophodno je ponuditi uređaj koji može – sve! I povrh toga, da se istakne stilom, pa i ponekom specifičnom karakteristikom. Honor 20 Lite briljira svojim kamerama, što ne treba da čudi. Posebno bi se mogla istaći prednja, s raskošnim senzorom od 32 MP koji pomoću quad binning tehnike i te kako uspeva da ponudi sjajne, detaljne selfije.

PCPress.rs Image

Ništa slabija nije ni glavna kamera, koja je sada dobila i ultraširokougaoni senzor od 120 stepeni, što omogućava standardne i ultraširoke snimke, s tom razlikom što ultraširokougaoni senzor od 8 MP ipak ne raspolaže raznim sistemima asistencije, a i primetno je niže rezolucije od glavnog senzora od 24 MP, koji se može podičiti podrškom za Phase Detection autofokus, kao i stabilizacijom. Slike su vrlo bogate detaljima, snimci su dosta oštri, a tu je i AI snimanje za automatsku detekciju i optimizovanje scena. Video je ostao na 1080p rezoluciji, premda je sada moguće snimanje u 60 fps, ali bez stabilizacije, koja radi samo u 30 fps režimu.

Snimci načinjeni kamerom Honor 20 Lite telefona

Honor 20 Lite koristi dobro poznati Kirin 710 čipset srednje klase, kao i 4 GB RAM-a i čak 128 GB skladišnog prostora, što je moguće proširiti microSD karticom u hibridnom Dual SIM ležištu. Baterija ima kapacitet od 3400 mAh, što je više nego dovoljno za ceo dan upotrebe. Tu je verovatno i najslabija strana telefona – ne u samoj bateriji, već u odsustvu podrške za brzo punjenje. Tako se baterija puni 10 W punjačem, preko starog microUSB porta. Ukoliko zafali snage za igranje, moguće je aktivirati GPU Turbo 2.0 za dodatne performanse.

Primeri interfejsa Honor 20 Lite telefona

 

Pročitajte i:  Želite li slotove za slušalice na pametnim telefonima?

Telefon je odlično dizajniran, sa 2,5D staklom i bočnim prelazima koji idu preko 6,21-inčnog LTPS IPS ekrana. Pošto Honor 20 Lite ima odnos strana od 19,5 : 9, telefon odlično leži u ruci. Sam ekran je rezolucije 2340 × 1080 piksela, sa gustinom od 415 ppi, tako da je veoma jasan i detaljan, a tu je i mnoštvo softverskih opcija za prilagođavanje. Među njima je i filter plavog svetla za čiju efikasnost garantuje nemački TUV Rheinland.

PCPress.rs Image

Telefon nema IP rejting, ali se to i ne očekuje u ovoj klasi. Za razliku od nekih rivala, nije „zaboravio” na notifikacionu lampicu, smeštenu s leve strane zvučnika slušalice, na gornjoj ivici telefona. Tu je i 3,5-mm audio-konektor, te FM radio. Dostupne boje su vrlo lepe, a naročito nam se dopada plavi gradijent s prelazima.

PCPress.rs Image

Najzad, tu je pitanje famoznog odnosa Huawei/HonorGoogle, odnosno američkih administrativnih zabrana. Jedno je sigurno – trenutno sve radi kao po loju i nikakvih problema nema s korišćenjem operativnog sistema Android 9 Pie, obogaćenog EMUI 9 korisničkim interfejsom, koji donosi mnoštvo opcija. Nadamo se da će tako i ostati, odnosno da će se naći neko rešenje u opštem smislu.

Pročitajte i:  Tri stvari koje Motorolu g82 čine odličnom kupovinom

PCPress.rs Image

Honor 20 Lite u potpunosti ispunjava svoju misiju. Predstavlja pristupačnu alternativu koja gotovo da nema slabih tačaka i odličan izbor za sve kojima je potreban dobro balansiran telefon. Bez obzira na namenu, sve postavljene zadatke ispuniće uz maksimalan ugođaj u korišćenju. Univerzalac – tom rečju je najbolje, najtačnije i najjednostavnije opisati Honor 20 Lite.

Korisna adresa: hihonor.com/rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,