Review: Honor Watch ES – Ručni trener

Simbioza pametnog sata i narukvice nije nešto što se viđa svaki dan. U teoriji, time se rizikuje da se odbiju korisnici kojima je potreban pristupačan gadžet za svaki dan, kao i oni koji žele nešto luksuzniji osećaj pametnog sata. Međutim, kada se uradi kako treba, ovakav spoj može da spoji naizgled nespojivo i pokaže se gotovo idealnim.

PCPress.rs Image

Honor je uspeo da spoji pametnu narukvicu, koja je tipičan fitnes gadžet, s pametnim satom. Rezultat je Honor Watch ES, koji je uz sve to i relativno pristupačan, imamo li u vidu rapidan skok cena pametnih satova na tržištu. I te kako će se dobro snaći u ulozi fitnes pratioca, učesnika u laganoj avanturi van grada, kao i stilskog dodatka i modnog izražaja. Univerzalac, tako reći.

PCPress.rs Image

Vrlo pozitivna stvar jeste veliki ekran, koji je natprosečne veličine i praktično veći od svih pametnih satova. AMOLED displej od 1,64 inča je primetno većih dimenzija od tipičnih ekrana pametnih satova, plus pokriva pozamašnu površinu zgloba. Subjektivni utisak je vrlo dobar, posebno jer izuzetan ekran jeste iskorišćen na najbolji način – em je navigacija prilično udobna zahvaljujući lakšem skrolovanju, em se otvorio prostor za neke eksperimente kojima će se kineski proizvođač odvojiti od konkurencije. O čemu se zapravo radi?

Pročitajte i:  HONOR lansirao Ultra Fusion tehnologiju fotografije sa četiri kamere

PCPress.rs Image

Vežbanje uz grafički prikaz

Veći ekran zgodno oblikovane površine iskorišćen je, pre svega, za implementaciju animacija. Tako sada Honor Watch ES stiže sa čak 44 animirane vežbe, gde ćete imati detaljni grafički prikaz svih pokreta koje treba da napravite tokom izvođenja vežbe, što amaterima i početnicima može biti od velike koristi. Otišlo se još koji korak dalje, pa tako imamo i 12 vodiča za vežbanje, takođe animiranih. Virtuelni trener, u punom smislu te reči.

PCPress.rs Image

Pametni sat prati mnoštvo fitnes aktivnosti najrazličitijeg tipa (ukupno 95), od trčanja, preko planinarenja, šetanja, skijanja, plivanja… pri tome, Watch ES je u stanju da prepozna trenutnu aktivnost i automatski ponudi opciju treninga, odnosno praćenja određenih parametara (ukoliko šetate, pitaće vas želite li da aktivirate vežbu duge šetnje, ako trčite, pitaće vas hoćete li da aktivirate vežbu trčanja itd.).

Naravno, i Watch ES stalno prati fizičko stanje i formu korisnika, zahvaljujući ugrađenim senzorima, uključujući i novu funkciju detekcije nivoa kiseonika u krvi. TruSeen 4.0+ prati otkucaje srca i daje upozorenja ako detektuje da se nešto neobično dešava, TruSleep 2.0 i TruRelax tehnologije prate ritam sna i pružaju savete za bolji odmor, prate stres i tako dalje. Sve ove funkcije sarađuju sa Huawei Health aplikacijom, koja vam može dati dugoročne izveštaje bazirane na praćenju vašeg stanja.

Pročitajte i:  HONOR objavio globalno lansiranje Magic3 Serije telefona

PCPress.rs Image

Honor Watch ES donosi razne mogućnosti standardnih pametnih satova, s tim što nema opcije razgovora pošto nema ugrađenog mikrofona, već samo možete dobiti informacije o notifikacijama. Tu je 4 GB memorije, ali ovde ne možete ubaciti svoju muziku kako biste je putem Bluetooth 5.0 konekcije puštali direktno sa sata i slušate preko bežičnih slušalica, pošto je skoro sav prostor iskorišćen za animacije vežbanja. Baterija je deklarisana na deset dana upotrebe, ili „sedam dana intenzivne upotrebe”, što je u praksi sasvim dovoljno.

PCPress.rs Image

Sve u svemu, Honor Watch ES je veoma kvalitetan i upotrebljiv gadžet, koji je sasvim korektnih mogućnosti, ali i stilskih odlika. Lepo stoji i leži na ruci, pruža obilje korisnih informacija, omogućava razne opcije i aktivnosti, sve je kako treba. Paradoksalno, direktan rival će doći iz sestrinske firme – Huawei Watch Fit, koji je u praksi istovetan uređaj, iste cene. Šta ih razlikuje? Baš ništa, barem koliko smo videli. Ako smatrate da je pametni sat preterana investicija, razmislite o ovakvom hibridnom uređaju koji na odličan način kombinuje fitnes narukvicu i pametan sat, a Watch ES svakako uzmite u ozbiljno razmatranje.

Pročitajte i:  HONOR najavljuje strateško partnerstvo sa Microsoftom

PCPress.rs Image

Korisna adresa: hihonor.com/rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: